≡ Menu

Най-добрите малки Електромобили

Електромобил с малки размери е перфектната градска кола – това е нашия списък най-добрите, с които можете да се снабдите.
Все още не срещаме особено много електромобили около нас защото технологията, необходима за производството на тези компактни машини често вдига цената правейки ги недостъпни за повечето купувачи. Все пак някои производители успяват да съчетаят достъпна цена с възможността за удобно градско придвижване и паркиране, добро представяне на пътя и свръх-ниски експлоатационни разходи.

Категорията на достъпните електромобили ще нарасне в бъдеще, заедно с намаляването на производствената цена, но за сега тези са най-добрите малки електромобили на пазара.

Градски електромобил Volkswagen e-up!

Едно от главните предимства на градската кола Volkswagen e-up е разумното използване на пространството.
Всъщност благодарение на електрическия двигател с 81 конски сили електромобила е изключително бърз ускорявайки от 0 до 50 км./ч., което е от голямо значение за движението в градска среда. Лесното управление на и добрата маневреност в завоите я правят забавна за каране, въпреки че е малко тромава, заради начина по който окачването се справя с неравномерния градски асфалт.

С вместимост от 251 литра, можем да приемем, че няма загуба на място за сметка на обема на багажника. Според обявения работен диапазон от 160 километра, електромобила, на теория, ще издържи на цял ден градско шофиране, макар че в действителност 130 работен диапазон е по близко до реалността, преди да го включите за презареждане за през нощта.

Градски електромобил Renault ZOE

Един от оспорваните недостатъци на Renault ZOE, че трябва да закупите батерията отделно от автомобила, но тъй като Renault постоянно подобряват технологиите си за мощност, представяне, живот на батерията и респективно работен диапазон, то това може да се окаже подходящата кола за градски условия, която да се вписва идеално в начина ви на живот.
Най-новият Р110 мотор, предлага силно ускорение и мощност каквато може да срещнем при останалите супер минита от конкуренцията – със своите 108 Конски сили, е достоен съперник. Батерията (41kWh) може да се зареди до 80% само за 40 минути, ако изберете функцията за Бързо Зареждане, като така предлага още повече гъвкавост в ежедневната употреба.

Градски електромобил BMW i3

Докато повечето водещи марки (включително и самите BMW) се фокусират върху, производството и усъвършенстването на електрическите SUV, Германският производител BMW стартира с пилотния си модел i3.
При максимален заряд на батерията, ще достигнете 258 километра работен диапазон, дори и да не карате икономично. Модела се предлага в два варианта – базовият i3 както и версията i3s. Тя предлага мощност на електромотора от 180 конски сили и ускорение от 0-100 за 6,8 секунди. Тези параметри, предлагат добро представяне на автомобила и го правят конкурентно способен на някои от вече наложените на пазара супер мини-хечбакс.

Гениалния подход към интериорния дизайн на електромобила имплементира няколко иновации – като използването на рециклирани материали, отговарящи на всички ЕКО стандарти, като същевременно предлага комфортни седалки, добра интериорна съвместимост и позиция на водача и пасажерите, повишаваща видимостта, както и удобство за всички в купето. Дори и няколко години след появата си на пазара, BMW i3 все още предлага страхотно представяне и усещане за комфорт, но взимайки това под внимание, трябва да отбележим, че този модел е от по скъпите опции за този клас електромобили.

Градски електромобил Smart EQ ForTwo

Марката Smart, основана с идеята да прави добри и надеждни градски коли. След няколко поколения, фирмата успява да се наложи като име на пазара.
Сега – новият Smart EQ ForTwo, въплъщава всичките обичайни удобства и предимства на малка градска кола, като същевременно се справя с тесните пространства в града и най-вече – не излъчва вредни емисии.
Въпреки че обявеният работен обхват е 160 километра, както при Volkswagen e-up, реалистично очакваме 130 километра обхват, но за сметка на това този електромобил е по лек и компактен, което прави ускорението от 0-100 за 11.3 секунди – приемливо.

За съжаление, позитивните черти на този електромобил се изчерпват до тук, тъй като купето е тясно, багажникът е миниатюрен а возията – твърда дори и на гладки пътища. За съжаление – интериорът също не е направен от най-качествените материали.

Въпреки недостатъците си, ако харесвате уникалната индивидуалност която предлага този електромобил, както и екстравагантният външен вид, които ще ви откроява в градската среда, съветваме ви да включите този автомобил в списъкът си за градски автомобили.

Градски електромобил Jonway

Ето електромобили коитопредлагаме на българския пазар семейния модел градски малък електромобил Jonway, в два варианта – модел F-017 и модел F-019. Максималната му скорост на придвижване е 45 км./ч. и е с максимален пробег 100 км. Зарежда се в обикновен контакт с 220V, като времето за пълно зареждане е между 6 и 8 часа. Този четириместен електромобил е чудесен нискобюджетен вариант за семейно градско превозно средство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!