≡ Menu

Напитките и храните на борда на полети на Ryanair по-скъпи от самолетния билет

Решили сте да прекарате отпуската си в някоя европейска държава? Какъв по-подходящ вариант за купуване на самолетни билети от някоя от многото нискотарифни авиокомпании, опериращи в рамките на Съюза. Внимавайте, обаче, защото може да се окаже, че полетът ви изобщо няма да излезе толкова евтин, колкото сте очаквали, особено, ако искате да хапнете и пийнете докато летите. Скорошно проучване във Великобритания показа, че покупката на подобни неща след излитане може да ви излезе по-скъпо отколкото самия билет.

Ryanair, естествено, отново водят класацията за най-скъпи цени в това отношение, следвани плътно от easyJet и Aer Lingus. Поръчката и покупката на чай, чаша вино, кафе, чипс или бисквити по време на полет излиза над 18 £. Точно толкова, колкото в момента струват самолетните билети на горните компании за Генуа, Варшава и Париж. Проучването сочи още, че това е с около 1,000 % повече отколкото, ако си ги вземете от някой местен супермаркет. Така че, случи ли се да ползвате услугите на нискобюджетните авиокомпании, пазарувайте предварително, за да не ви се наложи да платите такса в двоен размер.

Освен това, статистиката говори и че най-скъпите продукти на борда на самолетите са именно топлите напитки, които понякога са най-нужни на пътниците, за да могат да се освежат по време на пътуване. Те имат средно 3,000 % надценка. Затова ще е най-добре да се заредите с кафе и чай преди тръгване, ако ви се наложи да летите на по-дълго разстояние. Същото важи и за минералната вода. В самолет на Ryanair или easyJet ще ви се наложи да платите около 5 лв. За обикновена бутилка от 500 мл.

Евтините авиокомпании, колкото и да спестяват от парите ви, които иначе щяхте да дадете само заради удоволствието да летите, напоследък всячески се стремят да компенсират загубите си, слагайки невъзможни надценки на услуги и такси, които по принцип би трябвало да са почти безплатни. Затова е и добре винаги да проверявате предварително техните ценоразписи, още преди да сте стегнали багажа за своето пътуване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!