≡ Menu

Нека поговорим за сайтовете за обяви за работа

Колко от вас са подавали онлайн документи за работа, чрез подобни сайтове и колко от вас са получили съответното обаждане за интервю.

Понякога си мисля, че обявите в сайтовете за работа са само за пред „баш шефа“ и после пак си назначаваме наш човек. Ще дам един пример. Не живея в особено голям град (определено в по- големите градове е доста по трудно да посетиш повечето фирми и онлайн обявите са едно предимство) и няколко пъти кандидатствам за една работа в която имам опит. Подавам документите малко преди крайния срок. По данни от сайт за обявата са кандидатствали 30 човека. Обаждане за интервю не получавам (пак казвам опита на подобна позиция е подробно описан в автобиографията и мотивационното писмо). Понякога се чудя за какво работодателя иска мотивационно писмо, виждал съм подобни изисквания за най-различни работи – за дистрибутори, барман, продавач-консултант. Позиции за които определено се кандидатства не с мисълта за някакво кариерно развитие, а заради липсата на друга подходяща работа и нуждата от каквито да е било доходи.

Какво следва след изтичане на обявата същата се пуска отново. Отново пускам документи, отново никакво обаждане. Обявата изтича пак и е пусната за трети път. Та загуба на време ли е търсенето на работа онлайн, особено ако става дума за не особено голям град. Мисля, че ако има личен контакт винаги можеш да „блеснеш“ и да се покажеш в подходяща светлина или да покажеш амбиция. Обаче повечето работодатели при пускането на обяви за работа, не дават своите данни за контакт или изрично е подчертано документите се подават само онлайн. Та какво е вашето мнение за кандидатсването за работа онлайн. Имали ли сте резултат и примерно на колко процента от подадените обяви сте получили обаждане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!