≡ Menu

Обувките с платформа отново са актуални

Може би много пъти сме си харесвали обувки на висок ток, но мисълта, че трябва да ги носим цял ден и ще ни е адски некомфортно, ни е спирала да си ги купим. Или пък сме се влюбвали в някой страхотен модел, но сякаш кракът ни не е създаден за високи обувки.

Според нас има едно ефикасно решение – обувките на платформа. С тях хем ще ни е удобно, хем ще изглеждаме високи и стройни. Тези обувки имат много разновидности и се завръщат с пълна сила на модната сцена. Едните модели са леко повдигнати отпред, което намалява височината на тока в задната част на обувката. Другият тип са с цялостна платформа и са още по-комфортни.

Разнообразието тази година е огромно – като започнем от ботушите на платформа през зимата и завършим с модерните летни сандали. Сезон пролет/лято 2012 г. налага ярките цветове при обувките – жълто, зелено, синьо и розово в нови стилни комбинации. Затова можете без всякакво колебание да експериментирате с нюанси и модели.

Позволено е също така смело да комбинирате обувките с платформа с различни тоалети. Те се съчетават идеално както с елегантни рокли и панталони, така и с по-спортни дрехи.

Този тип обувки сякаш ни връщат в ерата на 50-те години на ХХ в. и ни напомнят за символи като Бриджит Бардо. Ето няколко стилни решения и визии, повлияни от нейния образ:

Сандалите с платформа можете да съчетаете с ефектна рокля от дантела и късо сако. Косата може да приберете в стилен кок. Друг вариант е да комбинирате обувките с пола с висока талия в пастелен цвят и да добавите бляскаво бюстие. Косата ви може да е сплетена в интересна плитка, а гримът да е опушен в стил Бриджит Бардо. Можете да съчетаете тези чудесни обувки с къси или дълги панталони с висока талия в ярък цвят и бюстие в по-неутрален нюанс. Прическата ви може да е на едри букли, а гримът да е по-дискретен.

И след всичко това не забравяйте да сложите слънчеви очила с голяма рамка в стил 50-те години и да излезете навън с настроение, защото лятото вече чука на вратата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!