≡ Menu

Осигурете си гаранции при ремонт на покриви

Уви, тежките житейски реалности не подминават никого. Най-неприятните неща се случват неочаквано – просто една сутрин човек се събужда и вижда огромно мокро петно на стената или на тавана. Пораженията може да са много повече – деформиран паркет или съсипани мебели и всичко това от една дупка на покрива. Естествено, първата мисъл е за специалисти по бърз ремонт на покриви. Реално погледнато, почти всички ремонти доскоро се правеха без никаква документация. Клиентът се спазарява с майсторите, стискат си ръцете, след което се започва с ремонта. Без договори, без документи, просто на честна дума. В такава ситуация клиентът винаги е потърпевш. Ако майсторите не извършат качествено работата си, няма никакви документи, с които клиента да потърси правата си. Затова – първо договора, после работата.

За да се сключи договор, който да има тежест в съда, си има определени правила. Вярно е, че така ремонта може да излезе малко по-скъп, защото майсторите ще са легитимни и няма да работят на черно. Това обаче е преимущество, защото ще работят за доброто име на фирмата и няма да си позволят некачествена работа. В договора, задължително съставен в два екземпляра, трябва да присъстват най-важните аспекти – цената, срока на изпълнение и гаранциите. Клиентът трябва да пази своя екземпляр, за да може с него да потърси правата си пред държавните институции, ако се наложи. Един от проблемите, които хората срещат с майсторите е, че не спазват сроковете. Това е защото захващат по няколко обекта, за да не губят клиенти.

Вторият проблем е употребата на некачествени материали. При един авариен ремонт на покриви качеството на материалите трябва да е такова, че да не се налага едно и също място да се поправя многократно. В случай, че има договор между клиента и фирмата, осъществяваща ремонта, това няма да се случи. Дори и да възникне проблем, съобразно гаранционните условия, фирмата ще бъде длъжна да извърши поправката за своя сметка. Ако не желаете ремонта на вашият покрив да се превърне в ходене по мъките, не се доверявайте на голословни обещания, а си осигурете стриктен договор, който може да ви послужи при некачествено свършена работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!