≡ Menu

Парапети и тяхната безопасност

Безопасността е първата и най-значителна полза. Обикновено не се обръща особено внимание на материала за изработка на парапети. Достатъчно е да се разгледат и убедят, че са добре прикрепени. На второ място е красотата, която придават на дома. Дали ще се избере с повече детайли или изчистен модел, от дърво или желязо, с форми извити, заоблени или ъгловати парапети – всичко издава вкуса и стила, атмосферата на дома като цяло. Добре е когато на балкона са същите или повтарящи се мотиви на стълбите.

Материалът за балкони най-често е метал – достатъчно здрав, осигурява безопасност, податлив на обработка и може да е с различен дизайн – да е с ретро излъчване или свръх модерен. Но трябва и да съобразите с него балконските си мебели и парапети. Принципно се проектират на точна височина от мазата на сградата и са три вида – изкуствени, фалшиви и истински.

Фалшивите парапети се използват с декоративна цел и за архитектурен акцент на сграда. Изкуствените са значително малки и са невъзможни за употреба. Когато избирате парапети за такъв балкон, може да се фокусирате спокойно върху дизайна и да не са от най-добрия материал за здравина. Ако избирате парапети за истински балкон, съобразете непременно издръжлив ли е материалът и колко ще бъде висок. Ако гледате малко дете, не е добра идея за дизайн с голямо разстояние между частите, плътността на материала и дизайнът да е в хармония с интериора. Всички парапети трябва от време на време да се чистят. Добре е лесно да се отстраняват мръсотията и праха – изберете подходящ за целта дизайн и материал. Колкото по-сложни и повече са орнаментите по парапети, толкова по-трудно ще се поддържат.

Предвидете местата за слагане на поставки за саксии. Помислете и по въпроса дали искате да се вижда какво имате или правите на балкона си. Ако не искате е добре да са с плътна преграда, вместо парапети. Ако първоначално поставените парапети са стъклени и ви смущава, когато сте на балкона – боя за стъкло и цветове спрей за кола с изрязани шаблони можете да създадете най-оригиналния балкон, който защитава личното ви пространство от улицата и квартала.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!