≡ Menu

Пато ще пропусне тренировките на Бразилия

Нападателят на Милан Алесандре Пато се контузи по време на тренировка и може да пропусне пъвия мач на „Селесао” от Олимпийските игри в Лондон, който ще се проведе на 2-ри юли.

22-годишният бразилски национал навехна десния си глезен по време на вчерашната тренировка на отбора, след сблъсък с бранителя на Милан Хуан. Повечето футболни прогнози обаче са благоприятни за участието му на игрите в Лондон.

Нападателят ще получи физиотерапевтична помощ от медицинския щаб на бразилския тим, като националният селекционер Мано Менез ще се надява да може да заложи на Пато за предстоящата важна среща на Бразилия срещу Египет в откриващия им мач от груповата фаза на Олимпиадата.

Преди около година таранът на Милан получи контузия в областа на бедрения мускул, която го извади от игра за продължителен период от време и той записа едва 17 участия с екипа на „неразурите” през изминалия сезон, въпреки че много прогнози Серия А го сочеха като един от вероятните голмайстори преди старта на шампионата.

Само преди месец Пато се завърна отново в тима на Бразилия, като заяви, че е оставил проблемите с контузиите зад гърба си и успя да се разпише в приятелски мач срещу САЩ, след като влезе като резерва.

Бразилците са един от основните претенденти за златните медали от Олимпиадата в Лондон през това лято, която започва в края на този месец и се очаква да предложи много зрелищен футбол на живо за любителите на тази игра.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!