≡ Menu

Пет ценни съвета за вашата зъболекарска практика

Във всеки бизнес има конкуренция. Войната за пациенти продължава и няма как да я избегнете. Най- подходящият маркетинг в случая се заключава в три основни етапа: намиране на клиенти, привличането им и повтаряне на първите две стъпки. Ако тези три елемента работят заедно, в хармония, бизнесът ви ще процъфтява.

Ще споделим с вас някои идеи, за които не сте се сетили и биха могли да ви помогнат значително в практиката ви на зъболекар.

  1. Определете целите си

Всеки бизнес има различни нужди. Важно е да се определят близките и дългосрочни цели, като се фокусирате върху това, което е най-доброто за устойчивия растеж на вашия бизнес. Ако търсите краткосрочен капитал, може да предложите отстъпка за някои по- рядко прилагани лечения или дори за избелване на зъбите. От друга страна, ако търсите да разшири вашата клиентска база с пациенти в дългосрочен план, може да предложите стоматологични прегледи / почиствания на преференциални цени. Пациентите, които ще дойдат на преглед, ще използват и останалите ви услуги, така ще постигнете дългосрочен растеж на вашия бизнес.

  1. Помислете за целевите си клиенти

Поинтересувайте се какво във вашите услуги харесват настоящите ви пациенти. Попитайте старите си пациенти, защо са се отказали да посещават вашия кабинет- цена, обслужване или местоположение. Това ще ви помогне да разберете нуждите на пациентите и да привлечете на нови.

  1. Рекламирайте услугите си онлайн

Всеки има смартфон и използва мобилни приложения. Това ще ви помогне да достигнете да по- голям брой хора, които имат нужда от вашите услуги. Направете си сайт, влезте в социалните медии. Това е мощен бизнес инструмент.

  1. Винаги искайте повече

Всеки път, когато влезете в контакт с настоящ или бъдещ пациент имате шанс да съберете допълнителна информация, независимо дали това е номер на мобилен телефон или имейл адрес. Събирайте имейл адреси, за да можете да изпращате на вашите най-лоялните клиенти специални оферти, новини актуализации и зъболекарски съвети, за да ги държите ангажирани.

  1. Имайте мярка при компромисите

За да получите, трябва да дадете нещо. Стимулирайте вашите пациенти да търсят вашите услуги като им предложите безплатен преглед, половин цена за избелване на зъбите. Така в краткосрочен план няма да имате кой знае каква печалба, но в дългосрочен план печелите доволен и лоялен пациент.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!