≡ Menu

Платформен лифт за достъпна среда “LIFTBOY”

Платформен лифт “LIFTBOY” е идеален за употреба тогава, когато другите подемни съоръжения не могат да бъдат използвани, поради твърде малката разлика във височините. Лифтът намира приложение тогава, когато стълбищата са къси и са с не повече от 6 стъпала. В същото време платформеният лифт ”LIFTBOY” се използва и когато стълбищата са по-стръмни, защото тогава човек в инвалидна количка не би могъл да преодолее височината. Принципно, в тези случаи би било невъзможно да се използват стълбищните платформи, поради малката денивелация. За всички тези случаи, платформения лифт е най-оптималното и практично решение.

Платформеният лифт е предназначен както за външна, така и за вътрешна употреба. Това означава, че той може да се ползва както на закрити, така и на открити пространства. Това от своя страна, предопределя и неговата устойчивост на атмосферните влияния на околната среда, когато се използва на открито.

Благодарение на този лифт, хората с увреждания и най-вече тези, които ползват инвалидни колички, е възможно да се преодолява височина до 83см. Товароподемността е до 300кг. Необходимо е захранване от 230 V.

Тежестта на лифта е 71.5 кг. Платформата се задвижва с 24-V двигател, свързан към ел.захранването през трансформатор.

Благодарение на своята конструкция, лифта може лесно и бързо да бъде настроен до необходимата височина, на която трябва да бъде повдигнато съответното лице в инвалидна количка. Повърхността на лифта е направена с покритие, което защитава от евентуални подхлъзвания. „LIFTBOY” гарантира лесен достъп до самата платформа за вдигане.

Електрическата рампа автоматично повдига нагоре и надолу, когато контролният ключ е натиснат. В процеса на експлоатация, рампата също работи като предпазна бариера. Друг важен елемент от сигурността на лифта е факта, че повдигането на платформата е невъзможно, когато се спуска по рампата.

Като гаранция за максимална сигурност, от двете страни на подемника са монтирани осигурителни парапети. Рампата, която се използва за качване и слизане от платформата, също изпълнява ролята на допълнителна преграда срещу падане.

Платформеният лифт обикновено в търговската мрежа се предлага с 2 години гаранция.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!