≡ Menu

Почивка във Велинград

Лятото дойде, все по-чест и актуален става въпросът : ” Къде ще почиваш ? “. Въпреки, че до най-отпускарския месец Август все още има време резервации и планове в последната минута не са желателни, тъй като те винаги излизат по-неизгодно.

В последните години българският турист става все-по взискателен към местата, които посещава, както и в избора си на хотел или място за нощувка. България е държава, която предлага огромно разнообразие от туристически дестинации, типове туризъм, така че в това отношение изборът е огромен. За повечето българи първи избор за почивка винаги е бил морето, но за тези които предпочитат по-спокойните дестинации или желаят след бурното изкарване на морето да си отпочинат истински, планината също предлага страхотни възможности. Такава дестинация е и Велинград – град намиращ се в сърцето на Родопите, любима дестинация на много хора, посещаван от над 200 хиляди туриста годишно.

С какво Велинград привлича туристите – на първо място с удобното си географско разположение – разположен е по средата на пътя между София и Пловдив, с добрата си инфраструктура (пътят до Велинград бе основно ремонтиран през последните две години) с многото си Спа хотели – истински бум на този туризъм в града, водният ресурс от минерални води е използван рационално за привличането на туристи, с прекрасната си природа – вековни гори, естествени и изкуствени водоизточници, които са вдъхновявали не един и двама от нашите най-големи поети и интелектуалци – на няколко километра от града се намира Вазова поляна, кръстена на един от най-великите ни възрожденци Иван Вазов, които при всяко едно посещение в Чепинската котловина я е посещавал.

Самият град също има какво да предложи на своите гости – атракционни с водни колела, минерални плажове, десетки заведения, паинтбол, картинг писта, конна база.Така че не се колебайте, Велинград със сигурност е дестинация, която си заслужава да посетите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!