≡ Menu

Почивка край Доспат

Разположен на 1250-1300 м надморска височина в югозападната част на една от най-красивите български планини Родопи, град Доспат впечатлява туристите с удивителната си природа и живописност, чист въздух и спокойствие. На юг града граничи с Гърция, а на запад с община Сатовча. Областният град Смолян се намира на 80 км. от град Доспат.

В близост са небезизвестните зимни курорти Чепеларе и Пампорово, а на север се намира станалият легендарен със своята история град Батак. Не можем да пропуснем и романтичната и изключително красива местност около язовир Доспат. Към величествения водоем водят много пътища и пътеки. Язовир Доспат се простира точно пред самия град като кристално чисто огледало, в което се отразяват кипри къщи и зеленина.

Повечето природолюбители се отправят към това място, за да открият идеални условия за риболов, туризъм и чудесна възможност да общуват с природата. За щастие тук липсва така неприятното застрояване и може да се каже, че природата е чиста и недокосната и точно затова толкова привличаща и омагьосваща обикновения човек.

От високите баири можете да видите дори част от Гърция. Град Доспат наброява 9 116 жители, според преброяването от 2011 г. Туристи и гости на града остават запленени от това райско кътче и търсят отново и отново именно тази дестинация за отмора и почивка. Независимо дали ще предпочетете да отседнете в хотел или на къмпинг, вие ще намерите наистина чудесна възможност да се откъснете от ежедневието си и да си направите една чудесна почивка сред природата. Живописните пътища ще ви отведат навсякъде където си заслужава да отидете, за да превърнете почивните си дни в едно незабравимо преживяване.

Това ще ви зареди с енергия и тонизира по неповторим начин, така че ако никога не сте посещавали таи част на страната ни, не се колебайте да се отправите именно на там и не пропускайте да си вземете камера или фотоапарат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!