≡ Menu

Почистване на фасади и прозорци с професионални уреди

Вкъщи, на работа, всички сгради около нас, без значение от предназначението си имат прозорци. Тяхната здравина и чистота са показател за поддържане на добър имидж. Докато в домът си сами почистваме прозорците си, на една многоетажна сграда това се явява трудоемка работа. Затова на пазара се предлагат множество препарати и приспособления за почистване.

Фирмените обекти, магазини или административни сгради налагат поддържането на фасадата и прозорците в изрядно състояние. Това е така, защото чистотата поражда приятни емоции и добро отношение към посетителите, респективно клиентите, които ги посещават.

Ако има персонал, който се заминава с почистването работата се свежда до набавяне на подходящите средства за почистване, но ако това не е така, може да се обърнем към професионална фирма за почистване на прозорци и фасади.

Височината и голямото количество стъклени повърхности, налагат препаратите да бъдат професионални и качествени. Опитният персонал и използването на някои машини, като автовишката са незаменима част от външното почистване на стъкла.

Най-често използвани са:

• Уреди за измиване на прозорци, направени от дръжка, лайсна и гума;

• Кичета – изградени са от различни материи като памук, микрофибър, както и абразивно за силно замърсени повърхности. Те се прикрепват към лайсните на уредите за почистване. Различните видове кичета са подходящи за различни повърхности;

• Гуми за почистване;

• Удължители за дръжки;

• Кофи;

• Препарати и други.

Качествените препарати за измиване на прозорци и гладки повърхности, са важно условие за прецизен резултат. Повечето такива препарати имат високо съдържание на алкохол, приятен аромат, премахват мазни и упорити остатъци от замърсявания, образуват предпазващ гланц.

Разфасовките са големи, а някои концентрирани, което налага те да бъдат разреждани с вода. Някои специализирани фирми за почистване прилагат йонизиране на водата, с която се измиват прозорците, като това не позволява след изсъхване да остават петна от капки.

Разбира се, има и такива, които са готови за употреба, без да се налага допълнително разреждане.

Перфектната визия на сградата се определя в голяма степен и от чистотата и състоянието на прозорците. Когато са идеално почистени, с блясък, нейният външен вид създава усещане за стабилност на помещаващите се в нея обекти.

Много административни сгради се ползват от услугите на професионалисти в почистването на фасади и прозорци. Най-предпочитано време за почистване и измиване е пролетното. Освен единични услуги се предлагат и абонаментни, т.е регулярно измиване и почистване.

Почистването с професионални уреди и препарати, комбинирани с правилно използване, гарантират отличен краен резултат и фасада, която блести от чистота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!