≡ Menu

Поява на акне по брадичката

Акнето е един от най-честите проблеми при хората от всякаква възраст. Съществуват няколко причини, които водят до това състояние. Акнето в „Т” зоната, която обхваща челото, носа и брадичката, се среща по-често отколкото по другите части на тялото. Информация относно този здравословен проблем можете да намерите в: това.

Причини за появата на акне по брадичката

Акнето представлява натрупване на мъртви кожни клетки в определена област на тялото. Производството на мазнини се увеличава, което води до запушването на порите. Това води до развитието на бактерии и инфектиране на кожата. Акнето по брадичката се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Това се дължи на хормонални промени в организма. Други причини за този кожен проблем, могат да бъдат: стрес, неправилно хранене, мазна кожа, увеличено производство на хормони в пубертета, козметични продукти, лекарства, наследственост и др.

Лечение на акне по брадичката

По-голямата част от причините за появата на акне, могат да бъдат предотвратени. Един от най-надеждните методи за лечение включва консултация с дерматолог и използване на подходящи козметични продукти. Лекарят може да изпише някои хормонални медикаменти или добавки, които ще бъдат подходящи за лечение на акне, тъй като те ще контролират хормоналния баланс в организма. Необходимо е да се намери начин за справяне със стреса. Препоръчително е да се спазва здравословна диета, която да включва консумация на пресни плодове и зеленчуци. За да се избегне появата на кистозно акне по брадичката, трябва да не се използват евтини козметични продукти или такива, които дразнят кожата. Един природен метод за лечение на акне е измиване на лицето 2-3 пъти дневно, за да се намали производството на себум и да се предотврати появата на инфекции. Необходимо е да се избягва консумацията на пържени, мазни и сладки храни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!