≡ Menu

Природни средства в борбата с вируса на грип

Грипа е вирусно заболяване, което се характеризира с инфекция на горните дихателни пътища. Съществуват три вида вируси на грип: тип А, тип В и тип С. Заболяването се разпространява при всички възрастови групи, по въздушно капков път или чрез физически контакт. Вирусите които причиняват грипа могат да пребивават и по повърхности, маси, дръжките на вратите и всички предмети, които са в контакт със заразен човек. Ето защо измиването на ръцете особено преди хранене и след посещение в тоалетната е от особено значение за предотвратяване разпространението на вируса. Също така е необходимо през пиковия сезон на разпространение на грипа да се ограничат контактите с много хора, тъй като това е предпоставка за появата на заболяването.

Голяма част от лекарите препоръчват ваксинацията срещу грип. Тя е един ефективен метод за предотвратяване на заболяването. Ако въпреки всичко, това не е начина по който вие бихте искали да се предпазите от вируса на грип, можете да прибегнете към здравословен и балансиран режим на хранене, който да включва много зеленчуци и плодове. Установено е, че те са много важни за стимулиране на имунната система, която трябва да се справи в борбата с вируса. Едни от най-препоръчваните средства за предпазване от грип са консумация на броколи, грозде, домати, чушки и др. Също така редовните физически упражнения ще помогнат за укрепване на имунната система.

Най-доброто лечение на грип е превенцията, ето защо хората трябва да са запознати с възможностите, които биха ги предпазили от появата на това заболяване. Природните средства са един чудесен вариант за тези, които не предпочитат използването на ваксина. Въпреки това, ако почувствате някои от симптомите на грип и състоянието ви се влошава, не се колебайте да се свържете с вашия лекар.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!