≡ Menu

Проблемите, които се получават при ухапване от въшки и бълхи

Въшки

Косата, това е мястото където ще откриете въшките. Те обичат да се крият в областта на скалпа и зад ушите. Ако имате въшки, то вие вероятно сте ги получили от споделяне на шапка, четка за коса или друг аксесоар, който преди това е бил използван от лице, което е било нападнато от тези неприятни кръвосмучещи насекоми. Ухапването от въшките причинява силен сърбеж, но чесането може да доведе до инфекция. При по-тежки случаи може да се стигне до окапване на косата.

Средства за защита от въшки

За да се убият въшките и техните яйца (наречени гниди), използвайте лосиони, кремове или шампоани от аптеките. Изперете спалното си бельо и дрехите си и измийте всички аксесоари, които използвате за вашата коса. Проверете всички членове на семейството ви за въшки и гниди, защото тези неприятни паразити са разпространяват много бързо.

Бълхи

Те са малки, безкрили, пъргави насекоми, които се хранят с кръвта на своите гостоприемници. Техни жертви стават не само домашните любимци, но също така и хората.

Ухапването от бълха

Някой хора могат да бъдат много чувствителни към техните ухапвания, като се получава силен сърбеж, подуване и зачервяване на мястото на атаката. Третирането с някакъв алкохол или спирт ще облекчи сърбежа, не е добре да се чешете, тъй като това ще доведе до получаването на рана или инфекция. За да се предпазите от тези неприятни паразити е необходимо ежедневно минаване на килимите и леглата с прахосмукачка. Напръскайте със отблъскващ препарат или инсектицид всички помещения на дома си. Ако имате домашен любимец, трябва да го къпете със специален шампоан поне веднъж месечно, а можете да използвате каишките, които предпазват от паразити.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!