≡ Menu

Пчелен кошер от полиуретанова пяна

Това е напълно нова и уникална технология на изработка на пчелен кошер.

Един добър кошер трябва да отговарят на следните изисквания: Кошерът трябва да предоставя топло и безопасно място за защита на пчелите от резки промени в температурата, от влага и дъжд.

В горещо време, стените на кошера, не трябва да се загряват твърде много;

Кошерът трябва да е достатъчно просторен да побере добро потомство на царицата, както и за натрупването на резерви в мед и цветен прашец. Въпреки това, неговото устройство трябва да бъде такова, че, в зависимост от времето на годината, неговия обем да може да се увеличи или намали;

Кошера трябва да бъде подходящ за бързо и лесно разглобяване на съставни части и удобно сглобяване отново;

Нужно е да има добра вентилация и устройство за закрепване на частите на кошера;

Всички части на всеки от кошерите, в съответствие с техния размер, трябва да бъдат абсолютно еднакви. Това опростява формулирането на магазини, пермутация на рамката, преселването на семействата и много други възможности. Рамката дава възможност на пчеларя при еднакви размери:

-ако е необходимо, пренареждане на рамките от един кошер в друг;

-използване на еднакви техники за грижи за всички пчелни семейства;

-удобството да имат едно и също оборудване. Всички тези изисквания са внимателно следвани в производството на пчелни кошери от полиуретанова пяна. Наистина, кошерите от пяна нямат дефектите на дървения-подуване, усуквания, загниване. Този кошер е траен продукт, щадящи околната среда, размерите му са стабилни и не се свива или деформира. В горещо време не се нагрява, но не позволява измръзване на пчелите при студено време.

Ако се интересувате от кошери – нашата фирма се занимава с изработка на дървен материал и няколко вида кошери.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!