≡ Menu

Рециклирането на стари автомобили

Рециклирането на стари автомобили включва поредица от действия които подготвят автомобила за скрап и самия процес на претопяването на скрапта.

В първата си фаза за подготовка на автомобила за рециклиране се правят следните процедури:

Първата и най-важна част е всички течности, като гориво, антифриз, фреон, масло (от климатика ако има такъв) да се източат и да се отделят от автомобила. Те се събират по написани процедури и подлежат на отделна обработка за рециклиране.

В следващата стъпка се разскачат токсични елементи от автомобила, като акумулатора и други батерии и специфични крушки. Те също подлежат на друга процедура за рециклиране.

Това бяха важните стъпки, на които трябва да се обърне специално внимание.

След това започват да се разскачат други не толкова важни елементи от автомобила, като гуми, уплътнения, пластмаси и не метални елементи. Тези елементи също могат да бъдат рециклирани и използвани отново в производството на други изделия.

След като автомобила е подготвен, той бива раздробяван чрез огромни шредери. Това са машини, които натрошават и нарязват целия автомобил на малки части. Целите на тази процедура са две, да се направи лесно разделяне на металните от неметалните елементи при следващата стъпка, и скрапта да може лесно да се товари и превозва. Това може да се осъществи чрез кораби, камиони или влакове. В нарязано състояние тя мое да бъде транспортирана почти до всяка точка на планетата и да бъде претопена там.

След като се претопи скрапта тя се отлива на големи блокове метал, които се продават на фирми занимаващи се с производство на метални профили и изделия.

В общи линии това представлява процеса рециклиране на коли за скрап. Така се постига повторното използване на металите и други елементи от тях в производството на други неща. Крайния продукт от скрапта “металната заготовка” може отново да се ползва за производство на автомобили.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!