≡ Menu

Ръчно изработените шоколадови бонбони са и по-вкусни

Повечето шоколадови бонбони са вкусни, но ръчно изработените са още по-вкусни. Тази констатация едва ли ще прозвучи изненадващо за тези от нас, които са ги опитвали, но все пак сякаш сме по-подготвени да обърнем внимание на външния вид на ръчно изработените шоколадови бонбони, който безспорно е по-атрактивната част от това производство. И наистина, тук въображението на производителите е намерило подходящата почва, за да експериментира, да се ризвихря, да създава малки вкусни бижута. Разбира се, прекаляването в тази посока може да доведе до отказ от консумация на поръчалите – а, не, това е толкова красиво, не мога да го ям (тоест унищожавам).

Ръчно изработените шоколадови бонбони носят и друго противоречие в себе си. От една страна, да подариш шоколадови бонбони някому е може би най-тривиалното, но и най-спокойно и осъдено на успех начинание – това е неутрален подарък, няма какво толкова да му мислиш, никой не се е разсърдил или обидил от подобен жест. От друга страна – всяко ръчно изработено нещо е ценно както с вложения труд, така и с личния елемент – поръчания продукт винаги съдържа такъв елемент, иначе какъв е смисълът да поръчваме нещо? Тъй че при подобно решение получаваме шанс да освежим един жеста, превърнал се в почти ритуал – подаряването на шоколадови бонбони – и да го натоварим с лично отношение, което лесно би проличало, ако добре познаваме човека, комуто подаряваме, а може би и ако той ни познава и е в състояние да разчете знаците, които сме вложили в поръчката.

Материалът, от който се изработват видовете шоколадови бонбони, подобно на леда или пясъка, е твърде универсален и подходящ за изработката на всякакви фигурки и картини. Като започнем от малки саксийки с кактуси и стигнем да отпечатването на исторически битки, едва ли не всичко бихме могли да пресъздадем чрез ръчно изработените шоколадови бонбони. Това позволява наистина да се съобразим с вкусовете и пристрастията на човека, за когото са предназначени нашите усилия. Емблемата на футболния клуб за запалянкото, букетче рози за любимата, опълченците на Шипка за историка или за непрестанно обладания от патриотизма на миналото, любимия актьор или певец за фена, това са само част от възможностите, които ни предоставя една поръчка за ръчно изработване на шоколадови бонбони.

А колкото до вкусността, тя е дори още по-безспорна от красотата и оригиналността – нали по наша преценка можем да увеличим едни или други продукти, да вкараме в употреба и нови, само и само да постигнем небивал и неповторим вкус на поръчаните от нас шоколадови бонбони.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!