≡ Menu

Симптоми на мръсния въздушен филтър

Кога имаме нужда от нови авточасти и по-конкретно въздушен филтър? Това е въпрос, който много собственици си задават. Все пак, ако вашият автомобил е нов или сте сменили вече своя въздушен филтър поне веднъж, то приблизителния пробег, при който най-често се налага повторното посещение на магазин за авточасти и покупка на нов подобен компонент е около 5-10 хиляди километра.

Винаги обаче съществува възможност да не знаете кога е бил подменен за последно той. Това най-често се случва, когато купуваме автомобил втора употреба. Ето как лесно да разберете дали е време за покупка на нови авточасти в този аспект:

  • Усещате ли вашия автомобил по-малко мощен от преди? Замърсеният въздушен филтър често коства загуби на няколко конски сили от мощността на автомобила. В нередки случаи на подобни проблеми можете да стигнете и до загуба на цели 20 конски сили.
  • Усещате ли, че автомобилът има повишен разход на гориво? Този симптом е свързан с неефективното изгаряне заради замърсени авточасти от тип въздушен филтър, които значително повишават разхода.
  • „Кашля“ ли вашия автомобил, докато сте в задръстване? Това се дължи отново на проблем с въздушния ви филтър. То е като да кашляте вие, само че тук можете да смените белия си дроб – в случая да се отбиете до магазина за авточасти и да подмените въздушния филтър.
  • При стартиране и подаване на газ вашия автомобил е бавен и тромав. Това също може да е асоциирано с проблеми с нашия въздушен филтър. Преди да сте започнали да ровичкате по горивната система, то отделете малко време да погледнете и него, защото проблема може да се окаже именно там.

Надяваме се горните симптоми да ви помогнат да се справите с неприятни трудности и да ви информират кога е дошло времето да посетите местния магазин за авточасти или пък да потърсите автомобилни части в интернет и да решите лесно своя проблем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!