≡ Menu

Симптоми при високо кръвно налягане, причини и ефективни билкови лекарства

Високото кръвно налягане е известно с наименованието тих убиец. В днешно време много хора страдат от това заболяване. Кръвното налягане е резултат от силата която циркулиращата кръв оказва върху стените на артериите. Когато този натиск се увеличава, това води до състояние на хипертония. Високото кръвно налягане е причинено от стесняване на малките кръвоносни съдове.

Обикновено това състояние се дължи на нездравословен начин на живот и тютюнопушене. Естествения ритъм на живот е разрушен от постоянния прием на чай, кафе, кола и др. Хипертонията или високото кръвно налягане се появява при хора със затлъстяване, втвърдяване на артериите и тежък запек. Прекомерния прием на болкоуспокояващи, хранителни алергии, консумация на храни с високо съдържание на мазнини, готварска сол, преработени храни допринасят за повишаване на кръвното налягане.

Възможно е при лека и умерена хипертония да не се проявяват никакви симптоми в продължение на години. Пациентът може да страда от някои симптоми, като болка в задната част на главата, но тази болка изчезва много бързо. Също така болки в ръцете, краката и рамото, често сърцебиене, често уриниране, кървене от носа, умора и нервно напрежение, болки в областта на сърцето, умора и емоционални разстройства са често срещани симптоми за повишено кръвно налягане.

Съществуват някои билкови средства, които могат да се използват за облекчаване на състоянието. Те са ефективни и нямат никакви странични ефекти.

Една много разпространена билка за понижаване на кръвното налягане е чесън. Чесънът има способността да действа като стабилизатор за налягането на кръвта в кръвоносните съдове.

Червената детелина е също много полезна при лечение на високо кръвно налягане. Това е най-добрата билка за облекчаване на състоянието.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!