≡ Menu

Спестовна застраховка живот?

Колебаете ли се дали да сключите застраховка живот? Чудите ли се дали това е добро и надеждно решение за вас? Изниква ли в главата ви въпросът, какво би се случило с близките ми и моето семейство, ако нещо се случи с мен?

Ако желаете да осигурите бъдещето на своите деца и не сте от егоистичните хора, които мислят, че с тях идва и краят на света, то сключването на застраховка живот е чудесен начин да направите това. Не е задължително разбира се нещо да се случи с вас, като все по-голям брой хора се осланят на възможността да сключат спестовна застраховка живот, която да им осигури спокойни старини.

У нас основната част от хората, сключващи спестовни застраховки живот са предимно млади семейства, които искат да спестяват и да планират бъдещото си развитие. Без значение дали ще използвате спестовния си фонд за покупка на жилище или ще си осигурите втора пенсия, то това се явява един сигурен инструмент да гарантирате достойнството си дори когато вече няма да бъдете толкова млад. Много хора и особено самотни родители използват спестовна застраховка живот, за да спестяват за образованието на своите деца в опита си да им предоставят всички възможности, които те може би са пропуснали.

Сигурно се чудите защо да не сложите парите в банка? Отговорът е много прост – банката няма да ви изплати рисково покритие, ако нещо се случи с вас, а вашите наследници ще могат да се възползват само от спестовния фонд, натрупан до момента. Същевременно някои компании предлагат изключително добра доходност при застраховки живот, която отстъпва само с 2-3% на лихвата в банката, но пък осигурява пълно здравно покритие.

Внимавайте със застрахователни компании, които ви предлагат сами да изберете процента доходност, тъй като вие вероятно нямате поглед към предишни години и генерираната за тях доходност. За реален процент може да се счита около 5% лихва на годишна база. Ако все пак имате повече въпроси, то можете да се свържете с професионалист в областта на предлагането на спестовни застраховки живот, който да ви осведоми подобаващо за реалната ситуация и да ви даде няколко важни причини да имате застраховка живот.

Можете да се свържете с нас и да получите цялата ви нужна информация в зависимост от вашите нужди и предпочитания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!