≡ Menu

Стимулиращите цветове в спалнята

Познаването на значението на цветовете и използването им в ежедневието ни ще доведе неминуемо до по-голям комфорт. Използването на правилните цветове в спалнята ще спомогне за по-приятни миговете там.

Топлите цветове (жълто, червено, оранжево) са цветове предразполагащи към бурни емоции, дори често водещи и до гняв. В природата топлите цветове представляват смяната на сезоните и избухването на вулкани. Спално бельо в топли цветове е добър избор за сексуални подвизи.

Студените цветове са успокояващи. Избирайки чаршафи и олекотени завивки в синьо или зелено ще спите по-добре и ще се чувствате много по-отпочинали на сутринта. В природата синьото (символ на водата) и зеленото (символ на растенията и живота) съществуват в единство. Смело комбинирайте спално бельо в сини и зелени цветове.

Цветове комбинация от топли и студени цветове са носят в себе си символиката на двата типа цветове, но все пак за вечери, които сте запланували да бъдат палави и романтични изберете спално бельо в топли цветове, а за вечери в които искате истински да си починете заменете чаршафите с топъл с такива в студен цвят.

Съществуват и неутрални цветове – такива са черно, бяло, сребристо, сиво, кафяво. Неутралните цветове най-често се ползват в комбинация като допълващи елементи към топлите и студени цветове, но често се ползват и самостоятелно – напр. луксозно черно сатенено спално бельо. Когато неутрални цветове са ползвани самостотелно можем да ги причислим към топли или студени, в зависимост до кой вид са по-близо. Например черни, кафяви, златни и бежови цветове се считат за топли, а спално бельо в бяло, слонова кост, сребро, и сиво е хладно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!