≡ Menu

Съновникът – тълкувател на сънища

Сънищата са част от живота ни, но те са нещо необикновено. Сънищата ни не могат да бъдат контролирани или премахнати. Когато сънуваме ние се намираме в един нереален свят и в едно несъществуващо време. Ето защо много често не разбираме какво означават тези мистични и изключителни видения, които получаваме, докато спим.

Тук на помощ идва съновникът. А какво точно представлява той? Най-просто казано съновникът е тълкувател на сънища. Ако сте запомнили какво сте сънували снощи и има нещо определено, което изпъква като акцент в съня, можете да проверите значението му в съновника.

Още преди хиляди години предците ни са се опитвали да тълкуват сънищата. Тогава обаче те не са имали писмени съновници. Умението да тълкуват сънищата са имали само точно определени надарени хора. Днес обаче всеки един от нас може да разлисти съновника или да провери в интернет какво е значението на съня му.

Важно е да се отбележи, че съновниците са различни за отделните етноси и народи. Така например нещо, което за европейците има положителен смисъл, в азиатските разбирания то е вещател на зло. Сходството на българския съновник с един западноевропейски съновник също не е напълно. Тълкуванията се препокриват едва на 20%. Защо навярно се питате. Много просто съновникът е обусловен от физиологическите и психологическите признаци и характеристики на хората, а те са различни за всеки народ. Ето защо и посланията на сънищата биват тълкувани различно при всеки етнос и народ. Традициите запазени при тълкуванията на сънищата са довели до различията в значенията на съновниците днес.

Съновникът днес е много популярно средство за разгадаване на среднощните ни подсъзнателни приключения. В почти всеки дом можете да намерите, ако не подробно издание, то поне кратка версия на съновник. А тези, които нямат печатно издание на тълкувателя на сънища, почти ежедневно търсят из многото онлайн съновници какво означава сънят им от снощи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!