≡ Menu

ТОП 3 SEO техники, които всеки един сайт трябва да използва

В последно време SEO (Оптимизацията за търсачки) стана доста популярна. Много хора започнаха да се питат как да изкарат сайта си в първите позиции на търсачката? Как да увеличат своя Google page rank?

За да изкарате вашия сайт в топ позициите при търсене вие можете да се доверите на доказала се фирма в бранша или да наемете човек на свободна практика да направи оптимизацията на вашия сайт.

За тези, които не искат да наемат други хора да им правят оптимизацията сме подготвили 3 основни техники, които могат да използват, за да оптимизират сами сайта си до някаква степен.

1. Заглавен таг (Title tag)

След като минаха последните ъпдейти на търсачката Гугъл(Пингвин и Панда), стана ясно, че заглавието на сайта е един от таговете с най-голяма тежест при класирането на вашия сайт. Това е тага, който търсачката първо вижда. От заглавието на сайта тя добива представа за какво се отнася текущата страница. Заглавния текст е и основното нещо, което потребителите виждат когато разглеждат резултатите в търсачката. Хубаво е Title-а да съдържа една или две ключови думи, но не прекалявайте.

2. Мета тагове (Meta tags)

Има два основни мета тага когато говорим за SEO – Meta Keywords (Ключови думи) и Meta Description (Описание).

Meta Description – Задължителен таг. Много се спори около това дали влияе на оптимизацията или не, но той е важен, защото това е описанието на вашия линк в резултатите на търсачката. Това описание се появява точно под Title tag-a и се нарича спипет. Описанието кара хората да решат дали да кликнат на вашия линк. Ако то е добре формулирано, то определено потребителя ще му обърне внимание. В описанието можете да вкарате една или две ключови думи, но недейте да използвате повече.

Meta Keywords(Ключови думи) – Може да се каже, че този таг вече е отживелица. Търсачките почти не го използват, за да класират вашия сайт.

3. Използване на подходящи тагове за заглавия (Heading Tags)

Изключително важни не само за оптимизацията на вашия сайт, но и за потребителите на вашия сайт, а също и за уеб браузърите.

H1 – Използва се, за да се посочи заглавието на страницата. По този начин търсачката веднага се ориентира, кое е заглавието на страницата. H2 и H3 – Също важни тагове. Те се използват ако искаме да наблегнем и подчертаем определена част от съдържанието на сайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!