≡ Menu

Торове не е мръсна дума!

Да видите растенията, които отглеждате буквално изпълнени с живот, енергични и здрави е едно от най-фантастичните чувства на света, особено когато говорим за бизнес. Независимо дали става въпрос за ярко зелената трева на пасищата, овощните дръвчета отрупани с тежки и добре оформени плодове или редове от зеленчуци без никакви дефекти, има нещо специално в това чувство.

Да точно така, „вина“ за всичко това има използването на торове. Особено в последните години, в които разбиранията за земеделието се промениха и новите торове вече са способни сами да регулират храненето на растенията, като се избягва недохранването или излишъкът на някое хранително вещество. Както може би повечето от вас знаят, че и двете положения са вредни за растенията.

Представете си какво би било ако можете да се наслаждавате на изобилен растеж година след година, а в същото време съвестта ви да бъде чиста, че не замърсявате околната среда. Добрите резултати идват след като се научите да разбирате полезността на торовете и научите езика на растенията, които ви казват недвусмислено от какво се нуждаят.

Използваните химически торове, особено след 50-те години на ХХ век успяваха да повишат добивите, но огромните щети които причиняваха на земята се отразяват и днес. Те не помогнаха на почвата да подобри своите качествени характеристики, а на против замърсиха нея, подпочвените води и въздуха.

Новите торове се върнаха към естествените хранителни стимуланти за растенията и подпомагат освен растежа и подобряването на почвата. Така се получава по-добра среда за развитието на кореновата система и това води до максимално усвояване на всички хранителни вещества, необходими за пълното завършване на жизнения цикъл на растенията. Така те без проблем показват целият си генетичен потенциал.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!