≡ Menu

Трайната връзка между часовниците и Формула 1

Австрийската марка Jacques Lemans, създадена през 1975 година, е една от брандовете маркови часовници, чието име поражда асоциация с най-престижното автомобилно състезание и има честта официално да създава часовници Формула 1. През 2006 г. Jacques Lemans създават серията тематични часовници, посветени на състезанията Formula One. Това става възможно на базата на официален договор, с който се дават правата за производство на часовници с логото на F1. По този начин марката Jacques Lemans става официален производител на часовници Формула 1. С предимно силиконови каишки, вдъхновени от гумите на колите, ярко червено-оранжеви стрелки и други елементи наподобяващи спортния стил на Formula One луксозните часовници Jacques Lemans F1 комбинират най-модерен дизайн с прецизността и бързината на състезателните болиди.

Следвайки обичайната си стратегия за проектиране на много различни варианти в рамките на всяка серия, и серията часовници Formula 1 предлага модели с безброй дизайни и форми. Огромно разнообразие от опции съществуват в колекцията часовници Jacques Lemans F1 – форми, цветове, функции. Всичко това, разбира се, включва най-важното – логото F1 върху подходящите за това места по часовника като циферблат, капак, катарама, каишка и т.н. Всеки отделен модел часовник носи наименование на различна писта от състезанията. Феновете на автомобилизма, високите скорости и Формула 1 разбира се сега имат възможност да притежава колекционерски часовник на своя любим спорт на достъпна цена. Луксозните спортни часовници Жак Леман с логото F1 са сбъдната мечта за спортните почитатели на най-голямото и комерсиално състезание по автомобилизъм в света.

Друга престижна марка Rolex – водещ производител в луксозното часовникарство също поставя началото на партньорство с Формула 1 под формата на спонсорство. Марката швейцарски часовници е основен дългосрочен партньор на Формула 1 от 2013 г. като Official Timekeer на състезанията. Това засилва ангажимента на часовници Ролекс към моторните състезания и подкрепата им в глобалния спорт на най-високо ниво. Това ново партньорство обединява двамата лидери в своите области, които споделят идеи за страстта на изпълнение, прецизност, отлични постижения и иновации. Това е част от стратегическия ход на часовници Rolex да насочат своите спонсорски мероприятия към спортове със силен глобален резонанс, който са престижни и отлично познати. “Това е вълнуваща стъпка за нас в Rolex.

Балансът между Formula 1 и нашата марка часовници се чувства много естествено, като всички велики партньорства, каза Джан Рикардо Марини, главен изпълнителен директор на Rolex SA. “В нашите съответните области, Rolex и Formula One въплъщават духа на приключенията, превъзходното инженерство и силното желание да разширят границите на технологиите. Тези стремежи са изключително привлекателни за младите поколения”, добави той. “Такъв пример са нашите механични часовници Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, създадени за автомобилни пилоти – модел пълен с технологични иновации и ноу-хау, всичко това благодарение на страстта към детайла на нашите инженери и часовникари”, казва г-н Марини. “Rolex часовници са символ на най-високо ниво на производителност и надеждност, които сега стават и символ на Formula One.

През последните 50 години швейцарските часовници Rolex, както и най-грандиозното състезание по автомобилизъм Формула 1 са увеличили водещите си позиции в своите сфери и ще има много фантастични възможности, на които можем да се насладим заедно “, добави г-н Марини. За Бърни Екълстоун, главен изпълнителен директор на Формула 1 без съмнение часовници Rolex са предпочитан партньор за спортни серии от световна класа като Formula One. “Престижът на марката, превъзходството на нейните часовници, както и страстта на Rolex и дългогодишен ангажимент към моторните спортове дават истинско доверие. Това е партньорство, от което много хора, интересуващи се от Formula 1 ще чакат с нетърпение. В качеството си на официален хронометър и официален часовник на Формула 1 Rolex ще има задачата да дава точно време на различни места по време на Гран При. Логото на часовници Rolex ще бъде разположено около логото на Formula 1 и на няколко места по време на различните състезания. Присъствието на Rolex във Формула 1 следва да се развива и през следващите сезони.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!