≡ Menu

Упражнения за повишаване на вашата духовност

Няма значение към коя религия принадлежите, вярвате или не в Бог. Вашата духовност е това, което вашето подсъзнание иска. Тук ще намерите някой от базисните упражнения, които ще ви помогнат да израснете духовно:

Йога

Древна практика, която в последните години получи голямо внимание. Произхожда от Индия и се използва за поддържане на форма и постигане на високи нива на духовност. В йогата има много разтягания, които помагат за укрепване на тялото, но освен това, тя води до отваряне на седемте чакри в нас. Само след като бъдат отворени чакрите, тогава можем да разберем законите на Вселената и мястото ни на земята.

Много важна практика в йогата е тази на дишането, която се нарича „пранаяма“. В нея се следват редица дихателни упражнения, които увеличават силата на паметта, както и умствената и физическата сила, концентрацията и продължителността на живота. Тази практика отнема време за усъвършенстването и, но след като я изучите, то ще усетите и по-високата си духовност.

Медитация

Съществуват различни начини за медитация. Това не означава да стоите в стаята със затворени очи, а да се затворите в себе си, без да се разсейвате и да пренасочвате мислите си към проблемите си. Медитацията е пренасяне в „нищото“, там където не се интересувате от собствената си личност или от случващото се по света. Това упражнение е пряко свързано с вашата духовност. Колкото по-дълбоко навлизате в медитирането, толкова по-високо ще се изкачвате в нивата на духовното.

Правилно дишане

Може да ви се стори странно, но повечето от нас нямат правилна техника на дишане, въпреки че гледаме на дишането като нещо напълно нормално и част от нашия живот. Правилният начин на дишане е поемането на въздух чрез корема, а не с гърдите и след това бавното му издишане. При този тип дишане трябва да усетите движението на стомаха си, все едно си поемате дълбоко въздух. Децата имат абсолютно правилно дишане, но с израстването почти всеки човек има тенденция да наруши този модел. Доказано е, че когато човек е поставен под стрес или е болен, то дишането му автоматично се обърква. Ето защо, правилната техника на дишане може да лекува много болести. Да, това е силата на дишането, която повишава нашата духовност.

Спете добре

В този забързан свят, всички ние постоянно закъсняваме за някъде. Ефектът от това е промяна на модела ни на сън. Почти няма човек, който да не е намалил времето си за спане, а когато е под стрес, дори и нормалното му време за сън не е пълноценно. Колкото по-добре спим, толкова повече си отпочиват мускулите ни, получаваме повече сили и успокояваме съзнанието си, с което автоматично повишаваме и нивото си на духовност. Ако това не е достатъчно, съня има още един ефект – той увеличава красотата ни.

Повишаване на концентрацията

За да се постигне духовно израстване, трябва да се повиши силата на концентрацията, тъй като така се увеличава способността да се разбират нещата. Освен това се повишава и способността да се медитира, което води и до повишаване на духовността. Добро упражнение за концентрация е взирането в горяща свещ в тъмна стая. Това е доста известна техника, като трябва да се прилага за поне 10 минути. В началото може би няма да усетите нищо, но с времето ще усетите как се повишават възможностите ви. Правете това упражнение за концентрация редовно, особено когато усетите, че все по-трудно се съсредоточавате.

Още по темата „духовност“ можете да научите в сайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!