≡ Menu

Физически симптоми при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, често е наричано „тих убиец”, тъй като първоначално не показва никакви симптоми. Все пак има някои физически състояния, които могат да се обяснят с появата на високо кръвно налягане.

Хипертонията е заболяване, което се появява в резултат от забързания живот, който водят повечето хора. Напрежението, оказва влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве. Високото кръвно налягане е проява от начина на живот. Най-лошото при това заболяване е, че при него не се проявяват характерни симптоми. Откриването на причините и тяхното премахване е единствения начин за поддържане на нормално кръвно налягане. Едни от рисковите фактори за хипертония са:

–          Мъже на възраст над 40 години;

–          Прием на големи количества сол и калий;

–          Наднормено тегло;

–          Тютюнопушене;

–          Водене на неактивен и изпълнен със стрес живот;

Ако сте в рамките на горепосочената група от фактори, трябва редовно да наблюдавате кръвното налягане и при отклонения да съобщите на вашия лекар.

Физически симптоми на високо кръвно налягане

Тези симптоми включват:

–          Главоболие – честите главоболия са един сигурен знак за повишено кръвно налягане. Ако няма видима причина за това, трябва незабавно то да се измери;

–          Виене на свят – ако получите замайване, придружено от сърцебиене и изпотяване, това може да е признак на високо кръвно налягане;

–          Гадене;

–          Сънливост;

–          Замъглено зрение или загуба на зрение;

–          Умора;

Високото кръвно налягане може да не показва никакви признаци или симптоми в началото. Те стават очевидни, когато то е вече доста над нормалните граници. Също така, хората страдащи от това заболяване не показват всички симптоми. Ето защо ако сте в рискова група е добре да следите вашето кръвно налягане, дори и ако нямате конкретни симптоми за това.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!