≡ Menu

Хотелите в София реклама за българския туризъм

Какво прави България, за да рекламира ефективно страната ни като дестинация пред чужденците? Залага ли се на присъствие в интернет и реклама в подходящи телевизии с голяма аудитория? Оказа се, че това лято най-голяма реклама за България е не инициирана от държавата ни, а от международният посещаван ежедневно от милиони хора от цял свят.

България и по-точно столицата й – София бе обявена за най-евтината дестинация по проучване, базирано на нощувка в четиризвезден хотел, вечеря, напитки и такси в две посоки. Страната ни, която ако живееш тук не е толкова евтина, се оказва примамлива за туристите.

Хотелите в София не само с четири и пет звезди, а и с по-малко имат реалния шанс да се радват на пълни стаи с туристи от цял свят решили от любопитство да посетят най-евтината дестинация. Страхотен хотел в София.

Не само хотелите в София, а и тези по морето и зимните курорти могат само да спечелят от приза на България като най-евтината дестинация. В същото време използва ли държавата това признание? За съжаление – не.

Голяма част от чужденците ползват различни сайтове, а още по-голяма част са чували за него. Туристи лепят стикери с логото му на автомобили, куфари и дрехи, а собственици на хотели и заведения от цял свят поставят на уеб сайтовете си препратки към тях.

Има сайтове с голям бранд и използването му в реклами на България би имало само положителен ефект за хотелите в София и провинцията. Лятото е в разгара си, но то скоро ще свърши и е хубаво да се помисли и за заетостта на зимните курорти.

Приказката, че няма нищо безплатно се оказва, че не вярна във всички случаи, защото признанието от подобни сайтове е голяма реклама на България и то безплатна, за която никой от нас данъкоплатците не е дал и стотинка. Сега топката е в ръцете на държавата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!