≡ Menu

Чужд език от ранна възраст

Преди време руският език беше единственият чужд език, който необходимо да знаем. Днес трябва да знаем поне два западни езика. След още 10-15 години най-вероятно е изискванията да се качат на най-малко 3 западни езика, а защо не в изискванията да не навлязат и източните езици. Значението на езиковото образование расте с всяка изминала година. За това е важно да му се обърне внимание още от ранна детска възраст.

В повечето детски градини вече се предлага езиково обучение срещу скромна месечна такса. Това е много добра възраст децата за свикнат със звученето на чужд език. А в по-късна възраст да учат с лекота. Методите на преподаване също са от значение за по-лесното усвояване и мотивация на детето. За наше щастие днес можем да избираме сред редица методи, сред които един от най-добрите е сугестопедия. Този метод на образование и преподаване предлага всяко ново знание на детето във вид на игра.

Например при сугестопедията измисляте игра при, която за успешното преминаване през различни приключения е необходимо да се знае „тайна парола” съставена от пет думички за облекло на английски. Това е само малък пример, който да илюстрира метода, но със сигурност не е единствения начин. По този начин, чрез тази техника на игра – обучение децата се мотивират да научат и усвоят информация без това да има оказва стрес. Всяка лятна занималня, особено за по-малките деца в училищна и предучилищна възраст, предлага езиково обучение.

Поинтересувайте се какви методи на преподаване се използват преди да решите в коя занималня ще запишете детето си. Важно е лятото и лятната ваканция да са свързани с приятни занимания и игри, освен с учене!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!