≡ Menu

Шофьорските курсове трябва да ни направят по-отговорни

Автошколите са тези центрове където всеки курсист да бъде научен на отговорно шофиране. Те трябва да възпитават кандидат шофьорите да спазват правилата за движение, да шофират винаги адекватно и отговорно.

От години е утвърдено мисленето, че се записваш на шофьорски курсове, за да вземеш книжка, че трябва да ходиш на училище, за да вземеш диплома, че трябва да знаеш езици, за да си намериш по-високо платена работа. Но това мислене не е правилно – правиш всичко за себе си колкото повече неща знаеш и можеш, колкото по-голям специалист си, толкова повече израстваш.

Голяма част от курсистите записали се на шофьорски курсове по-рано са управлявали автомобил. Не само, че това е нередно, но и незаконно. Инструкторите преподаващи в автошколите са специалисти обучени да направят от курсиста отличен шофьор.

Шофьорските курсове трябва да ни направят по-отговорни, а не да бъдат посещавани заради една хартийка. Знаем, че автомобилите са изключително полезни, но в неподходящи ръце могат да бъдат и опасни.

Един от най-добрите съвети, които можете да получите записвайки се на шофьорски курсове е да спазвате ограниченията. Те не са знаци за красота и макар, че биват неспазвани от болшинството шофьори, които ще се движат покрай автомобила който управлявате, това не означава, че не трябва да ги спазвате винаги. Всички знаци са важни, но непременно трябва да се спазват тези за ограничения в скоростта, знак стоп и предимство.

Отговорното шофиране е в основата на това да бъде намален броя на пътно-транспортни произшествия, на пострадалите и загинали по пътищата. Разбира се, голяма отговорност това да се случи имат органите на КАТ, но и автошколите трябва да дадат своя принос.

Предизвикателствата пред, които трябва да се изправят от своя стана инструкторите по шофьорски курсове са да забравят за еднотипното обучение (един курсист потегля с автомобила добре, друг спазва знаци, трети сменя чудесно предавки, но всеки има и слади умения) и да обучат курсиста, че шофирането е много отговорна дейност.

Автошкола за всички шофьорски курсове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!