≡ Menu

Ще “цъфнат” ли “Лалетата” или Португалия ще ги изхвърли

Отборите на Португалия и Холандия излизат един срещу друг в неделя (17.06.12 г.) в среща от последната фаза на Група „В” на Евро 2012. Двубоят ще се играе на стадион „Металист” в Харков от 21:45 ч. българско време.

„Селесао” има три точки в своя актив след първите два мача, след като загуби на старта на първенството от Германия с 0:1. Във втория си мач обаче възпитаниците на Пауло Бенто стигнаха до много ценен успех над Дания с 3:2 и се изравниха по-точки с „червения динамит’ на второто място.

„Лалетата” пък са без спечелена точка до този момент, след като в дебютния си мач на Евро 2012 бяха шокирани от Дания и загубиха с 0:1, а в следващия си мач допуснаха поражение с 1:2 от лидера в групата Германия.

Холандия няма право на повече грешки и единствено трите точки ще дадат шанс на тима да се класира на ¼-финалите. За да се случи това обаче трябва и Германия да спечели срещу Дания по категоричен начин като нашите прогнози и за този мач може да видите тук. Евентуално равенство устройва португалците, ако „Бундестима” запише трети пореден успех в групата. За да са сигурни „селесао” в продължаването си пък също им са необходими трите точки.

До момента Португалия показва добра игра на еврофиналите и само късмета им попречи да вземат поне точка срещу Германия в първия си мач на турнира. До момента джлъжници на тима са големите звезди Кристиано Роналдо и Луиш Нани, които разочароват с представянето си. Въпреки това обаче се очаква и двамата да стартират като титуляри в решаващия за отбора мач.

Холандия е голямото разочарование на Европейското на този етап. Срещу Дания възпитаниците на Бен Марвайк отправиха цели 28 удара към вратата на съперника, но нито един не успя да премине гол-линията на вратаря Андерсен. „Лалетата” проспаха първата част срещу „Бундестима” във втората си среща на първенството и логично отстъпиха с 1:2. Единственото попадение за тима реализира голмайстора Робин ван Перси.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!