≡ Menu

Автентични възрожденски къщи Велико Търново – една от многото емблеми на града

Всяка брокерска компания, използваща името “недвижими имоти Велико Търново” знае, че за голяма част от новодошлите най-атрактивните жилища за временно ползване са емблемата на града – възрожденски къщи Велико Търново.

Тяхната уникална архитектура и автентичната атмосфера, която носят са причината да бъдат толкова примамливи за хората, избрали да останат за кратко или за постоянно в старопрестолния град.

Не малка част от отдаваните къщи под наем във Велико Търново са именно тези с възрожденска архитектура, разположени предимно в стария град. Те биват наемани главно от ценители с добри доходи, които могат да си позволят да пребивават в града, заобиколени от красотата и стария български дух, какъвто носят всички автентични къщи Велико Търново.

Не съвсем ниските за тези конкретни имоти наеми, Велико Търново оправдава напълно, защото, какво би бил престоят в този богат на исторически и културни забележителности град, ако не можеш да се насладиш изцяло на неговата архитектура, живеейки в една от неговите емблеми.

Емблематичните възрожденски къщи Велико Търново е запазил не случайно. Освен крепостта Царевец, река Янтра и красивата природа на околността, именно автентичната архитектура на стария град е причината към Търново ежедневно да се стича огромен поток от туристи, желаещи да се потопят в неповторимата атмосфера, останала все така жива в този уникален български град.

Тази автентична архитектура е запазена и в многобройните селца в околностите на града. Дори новопостроените вили Велико Търново е предпочел да носят атмосферата на старите български къщи с типичните чардаци, дърворезби и масивни каменни огради.

Уникалните си къщи Велико Търново използва най-разумно, знаейки колко много модерният живот е омръзнал на жителите на големите мегаполиси по света. Търново знае, че тези хора имат нужда да се откъснат от градската джунгла, изпълнена до краен предел с бетон, асфалт и стомана и щедро им предлага възможността да се върнат векове назад, когато животът е бил много по-прост, хората много по-човечни, а културата наистина е съществувала.

Старата ни столица не случайно е предпочитана дестинация от родните и чуждестранни туристи. Тя има какво да им покаже, защото знае какво е важно да се запази на всяка цена от лапите на модерния, забързан и хаотичен свят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!