≡ Menu

Автобуси под наем – печеливш бизнес

Автомобил под наем или рент-а-кар е една добре позната и търсена услуга. Как обаче стои въпросът с отдаването на автобуси под наем и кои са потребителите на този вид услуга?

Туризмът най-общо може да се определи като „пътуване с цел отдих и развлечение”. Т.е. свързан е с пътуване, „преместване” от едно място на друго. Ако не разполагаме със свое собствено МПС, а желаещите да се включат в туристическото мероприятие са много и ние имаме икономическа изгода от провеждането му, се нуждаем от тази услуга. Ръководени от тази максима, организирайки екскурзии, неразполагащите със собствен превоз туристически агенции прибягват до използването на такъв вид транспорт.

Нерядко с цел максимизиране на печалбата, големите транспортни фирми, извършващи превоз на пътници в страната и чужбина, обогатяват продуктовото си предлагане и с тази услуга. Така предлаганите автобуси са съвременни, комфортни и удобни. Възможно е заедно с тях да наемете и опитен, квалифициран шофьор, който ще допълни услугата и ще спомогне екскурзията да се превърне в незабравимо преживяване. Обикновено при наемане на автобуси наемът се изчислява на ежедневна основа като при по-продължителен период се правят отстъпки от първоначалната цена.

Освен с цел туризъм (трансфери, екскурзии, панорами обиколки и др.), автобуси под наем се търсят и от училищата по повод организиране на различни мероприятия за възпитаниците им. Обикновено организирането на ученически екскурзии, лагери и зелени училища се договаря от туроператорска фирма и в този случай не е необходимо самото училищно ръководство да прибягва до услугата – автобуси под наем.

В случаите, когато производствено предприятие не разполага със собствен превоз за извозване на работниците и служителите си до и от работните им места, на помощ отново идват наети автобуси. До автопарковете като вид лицензирана, качествена услуга прибягват често и агенциите, организиращи масови прояви – сватбени тържества, юбилеи, погребения. Такива автобуси могат да бъдат както част от най-екзотичните и вълнуващи преживявания, така и от най-тъжните събития в живота ви.

Всички по-горе изброени примери имат за цел да покажат, че предлагането на автобуси под наем днес е популярна, търсена и позната услуга, а покупката на модерен автобус да се превърне в инвестиция с добра възвръщаемост. Ако ли вече сте успели да идентифицирате своя целеви сегмент, няма да ви е трудно да намерите своята пазарна ниша, за което на помощ ви се притичва интернет. Веднъж изпълнили тази задача, можете само да печелите и „трупате богатства” от предоставянето на услугата автобуси под наем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!