≡ Menu

Аксесоари за пури от онлайн магазин

Аксесоарите за пури са нещо все по-често търсено в България с нарастването на културата за пушене на пури. Проблема е правилният избор на аксесоар според вида и бюджета с който разполагате.

Първият и може би основен аксесоар, това е хюмидорната кутия, за съхранение на любимите Ви пури. Името и идва от хюмидити – влажност и тя наистина е направена така, че да поддържа постоянна влажност, позволяваща на тютюневите листа да не изсъхват. Освен влажност тя трябва да има и измерител на влажността, за да контролирате желаната, между 65-75%. Внимавайте да не паднете или надвишите тези изисквания, защото рискувате пурите ви да изсъхнат или да се навлажнят и в двата случая това нарушава баланса и насладата при пушенето им.

Втори важен аксесоар е правилната резачка за пури, пазара изобилства с различни резачки, но нашият съвет е, купете си по-скъп но качествен аксесоар, който да е направен от солидна стомана и ножчета с лазерна заточеност. Той ще Ви служи дълги години и ще си изплати дадените средства. Такива аксесоари са на американската фирма XIKAR водеща в аксесоарите за пури. Такива аксесоари можете да закупите от нашият онлайн магазин. А защо е важно резачката Ви да е добра, защото при неправилно срязване или с изтъпени ножчета, пурата при разреза почва да се размотава, това води до пълен дискомфорт при пушене. Освен резачка за пури можете да използвате и пънчер, но само за пури с плоско-тъпо дъно.

Друг много важен аксесоар са запалките за пури, които са много специално изработени за нуждите. Поради необработеният тютюн за лесно горене, пурата, особено дебелата има нужда от концентриран пламък, който да я подгрее и разпали. С пламъка от обикновените запалки това е много трудно, да не говорим ако сте на открито или под силна вентилация. За това правилната пура запалка е с пламък тип джет, с един, два или три според Вашите предпочитания. Много от добрите запалки за пури са с вградени резачки или пънчери. Тези запалки са и ветроупорни и позволяват на дебелата пура да се запали и на открито.

Друго важно е да се знае с каква течност да се овлажнява кутията за пури, вече има специални течности на пазара с пропилен гликол, предотвратяващи развитието на мухъл в хюмидора Ви, но ако нямате възможност, задължително използвайте дестилирана или преварена вода.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!