≡ Menu

Актуални тенденции в дамските шапки

Да, понякога развалят прическата, друг път са нямаме място за тях, за да ги приберем, но дамските шапки определено трябва да станат неделима атрибут от антуража на красотата ни. Те крият в себе си очарование и финес, придават романтичност на визията ни, елегантност и усещане за женственост. А понякога в минусовите температури навън си е цяло щастие да сме се подсигурили с нещо топло, което да ни предпазва. Обръщайки поглед към водещите тенденции относно този дамски аксесоар, естествено вниманието ни се насочва първо към дамските шапки с широка периферия, носещи доза носталгия от миналото, загадъчност и романтичен полъх на люляк и смокини. Изключително актуално е съчетанието им с ръкавици, а ако са дълги – още по-добре.

Друга много силна вълна, чието присъствие забелязваме навсякъде в дамския гардероб, са шапките с чисто мъжки фасон. Дамските шапки с ясно подчертан мъжки ретро стил успяват да изкарат бунтарското и новаторското в нас и се комбинират отлично както с рокля, така и с панталон или пола в комбинация със сако.

Новаторски поглед се обръща и към онези шапки, които сме свикнали да носим в училище. По-смелите от нас даже си позволяват да ги комбинират и с по-строго официална визия. Все пак чрез смесицата от стилове, която постигат няма начин да останат незабелязани.

За по-елегантно обличащите се дами, дизайнерите залагат на шапки от естествена кожа, с големи размери, сякаш се връщаме назад във времето и ставаме героини на някоя руска приказка. Тези дамски шапки придават изтънченост, усещане за аристократизъм и класа и същевременно комфорт, докато ги носим.

Не бива да пренебрегваме и веселите барети с козирка, които отлично пасват на вашата спортна визия, завършена с чифт красиви дамски кубинки, например. Те със сигурност няма да ви стоплят, но ще предадат оригиналност и неповторимост на визията ви, а всички знаем колко важно е това за нас понякога. Формата и размерите нямат значение, важно е усещането, което ни карат да изпитаме.

Асиметрията, както винаги, отново е на почит и при дамските шапки. Създава усещането за подреден хаос, който носим със себе си, дори и нотка чудатост и ни помага да излезем от релсите на рутината, в които се оплитаме понякога.

Като една от най-функционалните и все пак най-модерните дамски шапки за сезона, съвсем смело можем да посочи шапката тип „ушанка“. Тя ни предпазва от студа, а тъй като се предлагат изключително много разновидности, тя почти се превръща в истинско бижу, с което завършваме визията си.

Всяка от нас има собствен уникален стил, но понякога един малък детайл може да предаде съвсем изцяло усещане. Една красива дамска шапка винаги е актуална и доста често играе ролята на онази последна щипка сол, която трябва да прибавим, за да уцелим правилния вкус на любимото ни ястие.

Дамски шапки и шалове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!