≡ Menu

Акупресурата възстановява равновесието в тялото

По традиция се практикува в Китай за релаксация и укрепване на здравето, но акупресурата е терапия, която е придобила популярност в целия останал свят

Акупресурата използва електромагнитните сили, които ни заобикалят. Тя се основава на принципите на акупунктурата. Електромагнитните сили минават през различни части на тялото ни. В акупресурната терапия, иглите се слагат с приложен натиск чрез ръцете на различни акупунктурни точки, които се намират по протежение на меридианите на тялото. Електромагнитната енергия на околната среда минава на потоци между тези точки на натиск, приемащи иглите като антени / рецептори.

Дванадесет основни меридиани съществуват в организма. Когато някоя от тези меридиани е извън равновесие или е запушена, заболяванията могат и да се появят. Акупресурата помага при възстановяване и балансиране на тези меридиани. Следователно, терапията акупресура е ефективна за лечение на много заболявания и е невероятна превенция за здравето. Освен това, акупресурата улеснява функциите на органите и е холистична по своята същност.

Акупресурната техника включва прилагане на налягане, триене, разтягане, движения и упражнения. Интензитетът на налягането варира по време на процеса. Най-вече започва с прилагане на лек натиск, който постепенно се увеличава до налягане с по-висока интензивност. В зависимост от състоянието на индивида, интензивността на налягането в различните точки може да е различна.

Акупресурната терапия се извършва на специална маса или легло, на което ляга болния. Специалистът внимателно прилага натиск върху различни акупунктурни точки по меридианите на тялото. Една сесия отнема около 60 минути. За по-добри резултати непременно трябва да се направят задължително поне няколко процедури.

Акупресурната терапия помага за поддържане на здравето, като балансира енергийните канали на тялото. Терапията също така регулира отрицателно / положителната енергия, известна като Ин и Ян. Акупресурата не само балансира различните сили на енергия в тялото, но има и положителен ефект върху ума, духа и емоциите.

Някои лекари отдават положителните ефекти от акупресурата на подобряването на кръвообращението, понижаване на напрежението в мускулите и симулация на ендорфин. Те поставят под въпрос съществуването на всички меридиани в тялото.

Акупресурата се прилага при заболявания и симптоми като гадене, свързано с бременност, след операция, спинална анестезия, морска болест, след химиотерапия.

Акупресурата има противовъзпалителен ефект и освобождава ендофрините, които помагат при състояние на артрит и други заболявания на ставите. По време на бременност облекчава болките в гърба и е подходяща за хора, които искат да загубят тегло. Изследванията показват, че акупресурата помага при депресия и тревожност.

Акупресурата трябва да се избягва при следните заболявания:

  1. Ревматоиден артрит
  2. Нараняване на гръбначния стълб
  3. Раков тумор в областта на корема и гърба
  4. Костно заболяване
  5. Бременност (някои от точките на натиск може да предизвикат преждевременно раждане)
  6. Разширени вени
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!