≡ Menu

Алтернативни лечения за хроничната болка

Ако имате хронична болка и търсите алтернатива на медикаментите и хирургията, имате много възможности. Лекарите преди ругаеха алтернативната медицина или се отнасяха с пренебрежение към нея. Сега я предписват без никакъв проблем.

Трябва да сте наясно, че не всички алтернативни методи за лечение на болката се оказват работещи. Някои дори са опасни, ако не се прилагат както трябва. Чрез методите за алтернативно лечение на болката може да се отървете от болки в гърба, остеоартрит и главоболие, но няма да има ефект върху хроничната болка от фибромиалгия или диабетното увреждане на нервите.

Ето накратко най-често използваните алтернативни лечения за хронични болки

Акупунктура. След като бива разглеждана като странна, акупунктура бързо се превръща в основен метод за лечение на болката. Има доста мнения на специалисти, според които този метод работи за болка, причинена от много заболявания, включително фибромиалгия, остеоартрит, травми на гърба и спортни травми.

Как се случва това? Все още не е съвсем ясно. По отношение на акупунктурата все още има само предположения. Тя може би освобождава обезболяващи химикали в тялото. Или пък може да блокира сигналите за болка, идващи от нервите. Онова, което важи с пълна сила за билколечението и алтернативната медицина, важи и за акупунктурата – ако не помогне, то поне няма да навреди.

Упражнения. Упражнения всякакви и от всякакво естество. От обикновената разходна до лечебната физкултура. Няма две мнения по въпроса – физическата активност, особено когато е проведена в специални лечебни центрове, може да освободи болката. Освен това, малко преди да се отървете от болката, вие ще се сдобиете с едно чудесно и добро настроение.

Йога. Тази чудна гимнастика от далечна Индия със сигурност не само ще ви спаси от болката, но и ще направи много за вашето емоционално здраве и вътрешно равновесие. Упражненията, които ще правите на заниманията по йога ще ви помогнат при заболявания като фибромиалгия, болки във врата, болки в кръста и артрит.

Релаксираща терапия. Това всъщност е съвкупност от техники, които помагат на хората да се отпуснат, да освободят напрежението и натрупания стрес. Едно от главните неща е да се съсредоточите върху дишането си. Релаксиращата терапия е много добра за овладяване на главоболие, остеоартрит и други състояния, които предизвикват болка.

Хипноза. Доказано е, че хипнозата лекува не само физическата болка, но и добре прикрити и забравени емоционални травми. Хипнозата помага и при различни видове болка, като болка в гърба, травми от прекомерно натоварване и болка при рак.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!