≡ Menu

Анимирано лого

Анимирано лого, какво е това и защо ни е нужно? Анимираните лога, също както и стандартните лога служат за визитна картичка и идентификация на един бизнес, марка, уебсайт или продукт ако щете. Те обикновено се изработват на програми, като Flash Media и цялостното им и опростено присъствие е още по-сложно за постигане. Това се дължи на факта, че движещите се изображения под формата на свързани и анимирани слоеве от текст и изображения, съчетани по между си са трудни за баланс.

Много е тънка границата, която можем да преминем и анимираното лого да стане сложно за разчитане и прекалено претрупано. За едно анимирано лого е много важен избора на текст, неговия дизайн и подбор на шрифтовете. Един текст сам по себе си, разположен в три де пространството и с минимални промени и движения, може успешно да опише и представи доста бизнеси. Още повече текста е носител на яснота и стил, ако е използван и манипулиран по правилния начин.

Често пъти самото име на марката или уебсайта или пък само буква от него, успешно могат да се превърнат в лого, което изпълнява всички функционалности и въздействия на дизайна. Пример за това дават логата на много известни марки, като SHARP, NIKE, SAMSUNG и много други. Анимирано лого създаваме и използваме с цел привличане на вниманието на потребителите по по-осезаем начин, отколкото със стандартното статично лого. Човешкия ум е устроен, така че при наличието на движение, той инстинктивно насочва вниманието си към източника му. Така едно лого е много по сигурно да бъде забелязано и оценено подобаващо, запомняйки се, чрез минимална промяна в представянето му посредством движение. Разбира се минималните средства за експресивност, опростения дизайн и по-голямата функционалност на логото, трябва да са изведени на предни позиции.

Възможностите на програмите за анимирани лога по отношение на графиката от векторен и растерен тип са неограничени, но това прави изработката на едно такова лого още по-сложна. Избора на правилните средства и максималната опростеност правят едно фирмено лого и такова за уебсайт уникални и запомнящи се!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!