≡ Menu

“Ану Солар” базиран в Бангалор за да отвори 2000 магазина за соларни продукти

Ню Делхи: задвижвани от слънчевата енергия, електронни продукти ще бъдат на разположение на дребно в магазини в цялата страна. В тези магазини ще се продава разнообразни продукти, вариращи от слънчеви бойлери, задвижвани от слънчевата енергия калкулатори, шапки с фенове, които се движат от слънчева енергия и инвертори.

 соларни панели

соларни панели

Базираната в Бангалор Ану Solar Pvt Ltd, водещ производител и продавач на соларни продукти, ще отвори 2000 магазина в цяла Индия на франчайз основа.

Те ще се наричат “едно-спиране опит магазини”, като в магазина и всички съоръжения в офиса ще работят на слънчева енергия, с цел да се покаже на обществеността, употребата и ползите от слънчевата енергия”, каза TJ Йосиф, управляващ директор, Ану Solar.

Правителството иска да насърчи използването на соларни панели, но в момента не съществуват частни търговци на дребно за соларни продукти.

Министерството за нова и възобновяема енергия насърчава частните предприемачи да отворят “Akshay Urja” магазини и да насърчават продажбата на соларни продукти, но от 2002 г. насам, само около 300 магазини са установени в цялата страна и голям брой от тях не функционират.

“Ние искаме обществото да изпита силата на слънчевата енергия, и да повиши осведомеността си”, каза Джоузеф.

Компанията планира да направи най-малко 20 магазина в експлоатация до края на годината, включително един в Бангалор и Мадурай до септември. До края на текущата финансова година, компанията се надява да открие 50 магазина.

В тези магазини ще се продават разнообразни продукти на MNRE субсидирани цени. “Тъй като ние сме търговските партньори с MNRE, ние предлагаме одобрена от правителството субсидия за всички продукти”, каза Джоузеф.

Соларни панели, слънчеви електроцентрали за съхранение на батериите, инвертори, слънчеви бойлери – са някои от продуктите, които компанията ще се разпространяват най-много и големи продажби ще зависи от тях.

Но за да се повиши осведомеността и да привлече интереса на потребителите, компанията е планирала да постави показва някои интересни неща като капачки с феновете, които ще работят, след като са на слънце, играчки и калкулатори, които могат да се презареждат от слънчева енергия, чанти с задвижвани от слънчевата енергия мобилни точки, таксуване и др.

Има 5 години безусловна гаранция за всички продукти, с изключение на слънчева енергия за съхранение на батериите, за които Гаранционният срок е 3 години. Ану слънчева енергия ще обучава персонал и ще предостави следпродажбено обслужване на всички продукти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!