≡ Menu

Аржентинска компания инвестира в имотния сектор на Европа

Според онлайн изданието „Property Wire“, най-голямата аржентинска строителна компания, се интересува от възможностите за инвестиции в европа.

Според главния изпълнителен директор на компанията, май-добрите сделки се правят именно в момент, когато всички спират работа и пазара е парализиран. Той не споделя към какъв тип имоти са се насочили, както и към кои държави в Европа.

Цените на имотите в Европа остават подтиснати от дълговата, която оказва влияние върху целия континент и прекрати двугодишния ръст на цени във Великобритания, като последните месеци там има застои на цените.

В най-засегнатата страна Гърция цените са спаднали с 15% от началото на годината, според вестник Kathimerini. Този анализ е съставен на базата на информация от RE/MAX Hellas.

През последните две години компанията е направила и инвестиции в недвижими имоти в САЩ. В началото на 2011 година компанията е увеличила своя дял в нюйоркаската компания Lipstick Building, с цели 49%. Аржентинската компания купи сгради на Медисън Авеню и на 34-та улица, също така инвестира във фонда за недвижими имоти, които управлява инвестиции в сектора на недвижими имоти в североизточните американски щати.

Жилищният квартал Палермо Сохо в Буенос Айрес изживява истински бум на строителството, акто за период от една година активността в сектора се е увеличила със 70%. В района, ограден от Санта Фе, Кордоба, Скалабрини Ортиз и Годой Круз са се изкачили до рекордни висоти като се стига и до цени от 3 200 долара за квадратен мтър на някои места. Този бум се дължи на огромната бизнес активност в региона, което естествено допринася за ръста на цените. Правителството там се притеснява от раздуването на този балон и мисли за въвеждането на рестрикции, но за сега без нищо конкретно и сериозно. Бездействието им може да доведе до крах в сектора, които би предизвикал верижна реакция на пазара и рецесия в икономиката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!