≡ Menu

Ацерола – най-ефективният защитник на имунната система

Когато повечето хора усетят първите симптоми на настинка или грип, те се отправят към своя лекар или местната аптека, за да вземат лекарство. Те вярват, че то ще облекчи техните симптоми.

При настинка, грип или друг вирус, лекарствата имат способността да тушират симптомите, но те не могат да премахнат самия вирус. Само имунната система може да направи това.

Имунната система е под постоянна обсада. Повечето хора не осъзнават, че тялото им е много често посреща вируси, които не водят до заболявания. Това е така, защото имунната система е в състояние да неутрализира тези вируси, преди да могат да се реплицират до точката, където започват причиняват симптоми. Затова силната имунна система остава най-сигурния начин за предпазване от всякакви вируси и други заболявания.

Когато имунната система не успее, използвайте ацерола.

Има много природни средства, храни и други техники, които могат да направят имунната система още по-силна, но в случай на атака, ацеролата притежава особено висока степен на ефикасност. Плодовете от ацерола са много мощен антиоксидант. Те са били използвани от векове в народната медицина за лечение на настинки, грип, рани (когато се прилагат локално) и дори са показали, че са ефективни срещу някои особено упорити херпесни вируси.

През 2001 от проучване, публикувано в САЩ стана ясно, че екстракта от ацерола има естествени антивирусни свойства, особено по отношение на различни щамове на грипния вирус. Друго проучване от 2004 г. коментира намалената продължителност на симптомите на грипа при използване на ацерола.

Защо ацеролата е толкова ефективна?

Съществува хипотеза, че в малките червени плодчета на ацеролата има специфично съединение, което предпазва клетките от проникването на вирусите. Науката не винаги може да даде точен отговор на всичко. Има неизвестни молекули в природата, които работят по мистериозен начин с тялото.

Човешкото тяло и неговите уникални способности да се лекува и да преодолява само някои болести, не могат винаги да бъдат обяснени чрез науката. Тялото и умът са невероятно сложни и тази сложност работи особено добре в комбинация с природата в суров вид. Така че, следващия път, когато имате настинка или грип, вместо да отивате до аптеката, направете си чай от ацерола и със сигурност ще се почувствате много по-добре по един естествен и сигурен начин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!