≡ Menu

Бадеми за чиста мускулатура

Натрупайте мускули и подобрете здравето си с тази разнообразна закуска. Ядките са изключително хранителни продукти, които ни дават много енергия. Те съдържат жизнено важни витамини, минерали и антиоксиданти, които ще помогнат на тялото ви да изгражда мускули и да поддържа добра форма.

Антиоксидантите в бадемите подпомагат контролирането на нивото на кръвната захар след хранене, предпазват от диабет и сърдечни болести и повишават нивата на HDL холестерол, като същевременно понижават LDL. Те също така са пълни с мононенаситени мазнини, които могат да понижат риска от сърдечни болести дори повече.

Консумирането на бадеми също така дава повече енергия и заздравява мускулите. В една шепа бадеми има по – голямо количество протеин, отколкото в яйце и съдържа манган, който ни дава енергия и мед, който ограничава свободните радикали, които пречат на митохондриите (динамата, които захранват клетките ни). Също така, бадемите са добри източници на рибофлавин, или витамин В2, който е основна хранителна съставка при произвеждането на кислородозависима енергия в тялото, казва д-р Нанси Кларк, автор на „Наръчник за правилно хранене за спортисти”

Бадемите дори могат да ви помогнат да горите мазнини. Вероятно сте чували, че ядките са калорични, но ако ядете по много от каквото и да е, ще напълнеете и „няма проучване, което да доказва, че от тях се пълнее” казва Кларк. Всъщност, проучване от 2003 публикувано в Интернационалното Списание за Затлъстяване и Свързаните с него Проблеми с Метаболизма показало, че хора с наднормено тегло и затлъстяващи, поставени на нискокалорична, богата на бадеми диета имали 56% по – голямо намаляване на телесните мазнини в сравнение с тези на нискокалорична, богата на въглехидрати диета.

Препоръчителната консумация на сурови бадеми е една шепа на ден. Смесете ги със сушени червени боровинки, нарежете ги в салатата, или сложете лъжица бадемово масло в протеиновият ви шейк за допълнително подпомагане на регенерирането на мускулите.

Хранителна информация за бадемите:

  • Калории: 271kcal
  • Протеини: 10г
  • Въглехидрати: 10г
  • Мазнини: 23г

Онлайн магазин за хранителни добавки, витамини и минерали, които са необходими и силно препоръчителни за правилното набавяне на енергия и съответно покачването на мускулна маса, а не на мазнини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!