≡ Menu

Банкет Коктейл

Това е един вид банкет “шведска маса”.

Този метод се провежда за участниците в конференции, симпозиуми, по време на срещи с изтъкнати чуждестранни лидери, докато посрещане и изпращане на делегации и т.н.

Този вид празник е икономичен, не изисква голямо разнообразие и количество на мебели, съдове, прибори, покривки за маса.

Изисквания към стаята, в която се провежда коктейл, и неговата подготовка са същите, както и за други видове срещи.

Продължителността на приемане не надвишава 2 часа и се провежда обикновено през нощта. Приемът се безгрижен характер, без твърдо установени правила. Гостите могат да идват и си отиват по всяко време удобно за тях (в рамките на определените часове за прием).

Основните разлики между коктейл и други празненства е гама от закуски и уникална услуга. Залата за коктейли голяма със малки масички подредени в удобен места в зала – в близост до стените, колоните, ниши и т.н. На масата преди началото на банкета сложи цигари, кибрит, пепелници, хартиени салфетки. Не се използват устройства за лично ползване при коктейл. Всички закуски, предвидени за храна и напитки се предлагат на гостите на подноси от сервитьорите.

Вместо вилици гостите използват дървени или пластмасови шишчета. Количеството на хранителните продукти, или на отделни части от продукта трябва да бъдат на хапки. Препоръчва се да са сандвичи, хапки, tartlets или valovany пълнени с пастет, хайвер, салати, малки кюфтенца, наденички или обикновени колбаси нарязани на малки парченца и пържени в масло, и т.н. От десерт се сервира, торти, кнедли. Питиетата при коктейл може да са разнообразни – водка, ликьори, бренди, ликьори, различни вина, сокове, бира, шампанско и широка гама от коктейли на тяхна основа.

Коктейли могат да бъдат получени от сервитьорите. За да направите това, в банкетната зала ще организирате шведска маса.
Банкет коктейл

За да се организира такъв банкет изисква две банкетни зали, всяка от които е в състояние да побере всички поканените гости. Първата стая е предназначена за събиране и среща на пристигащи гости. Той е регистриран като банкетна зала, коктейл услуга и тя трае 30-40 минути.

В другата стая има една или повече големи маси.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!