≡ Menu

Батерии за лаптоп – важно е да се грижим за тях

Основното при грижата за лаптопите, което много хора не разбират е това, че те трябва да полагат определени грижи за него и най-вече за Li-Ion батерии за лаптоп, тъй като така ще се удължи ефективно живота им.

Знаете ли къде се крие мобилността на лаптопите? Да, точно така в техните батерии и именно те се смятат за най-важното звено във всеки лаптоп. Точно поради тази причина е важно да запомните, че ако искате да се възползвате от това тях максимално дълго трябва да се грижите за тях постоянно. Желателно е веднъж на две седмици вие да изтощавате до край вашите батерии и след това отново да ги зареждате. Виждал съм хора с лаптопи, които в продължение на една година нито веднъж не са изключвали захранването и после се чудят, защото техните нови Asus лаптоп батерии издържат само 20 минути, вместо за 2 часа, като им се наложи да ги използват на батерия. Точно поради тази причина ви е добре да правите това елементарно упражнение винаги когато се сетите.

Правилната грижи за екрана също е важна не толкова за батериите, колкото за вашите очи. Почиствайте екрана със специални кърпички или течност подходяща за LCD екран. Същото един много добър друг, с които да спестите малко енергия, когато ви се наложи да използвате вашия лаптоп на батерия е да намалите високата яркост на екрана. Когато екрана е чист и намалите яркостта, вие пестите енергия, но и предпазвате очите си. Изключете ненужните компоненти като мишки, външни устройства като USB флашки, преносими дискове и други.

Правилната грижа за вашите лаптопи и техните батерии за лаптоп ще покажат своите положителни страни, които вие сами ще отчетете, когато ги използвате далеч от зарядното.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!