≡ Menu

Батерии за лаптоп и възможни проблеми с тях

Случвало ли ви се е вашите лаптопи да разпознава поставените в тях батерии за лаптоп, но когато изключите захранващия кабел, лаптопа ви да се изключи сам?

Ако отговора ви е положителен, тогава можете да сте сигурни, че това е ясна индикация за съществуващ проблем.

Какви са възможните причини и решения на подобен проблем?

Когато влезете в Windows, можете да видите, че вашия лаптоп успешно разпознава батерията ви, защото тя се показва в системата като иконата на батерията, която се показва или оставащия заряд или че се зарежда. Но когато изключете AC адаптер и лаптопа се изключва. Вероятните причини за този проблем са може би батерията ви не е поставена правилно или контактите и са се замърсили. За да изключите тази вероятност, почистете ги с клемите на батерията. Можете да използвате и четка за зъби, с която да почистите терминала, които свързва вашите лаптоп батерии Acer с дънната платка.

След това се уверете, че отново правилно сте поставили батериите на мястото им. Ако и това не помогне, най-вероятно батерията ви е загубила своята издръжливост и ще се наложи да я смените с нова. Но ако и подмяната на батерията не е решение на проблема, очевидно проблемите идват от дънната платка на лаптопа. Може би верига за зареждане на батерията на дънната платка е повредена или не работи. В този случай, ще трябва да се подмени проблемния компонент или направо да подмените цялата дънна платка.

Моят съвет е ако не разбирате от компютри най-добре е да не си правите експерименти, тъй като компонентите на лаптопите са прекалено фини и чувствителни и вместо да поправите нещо дребно можете да си създадете големи неприятности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!