≡ Menu

Безупречна прическа с ретро преса за коса

Ретро преса за коса е невероятен инструмент за стилизиране на различни типове коса в красиви прически на вълни. Използва се успешно както за оформянето на права коса в ретро прически, така и за овладяването на буйни къдрици в спокойни вълнисти кичури. Разликата между стандартната преса за коса и ретро пресите се състои в броя нагреватели, с които работят. Ретро пресите се състоят от три или два нагревателя, изградени от различни материали, според конкретните модели и с различни температури възможности. Те се използват предимно за оформянето на красиви „S” образни вълни, които се спускат естествено около лицето ви и подчертават стилната ви визия. С ретро пресите може лесно да оформите прически, които да подхождат на ежедневния ви стил, както и официални прически за важни събития, вечери и т.н. Те са предпочитаният инструмент за стилизиране на косата в професионални салони за красота.

Ретро пресата ще ви вдъхнови да използвате въображението и уменията си в оформянето на косата. С нея се работи бързо, лесно и най-важното – много ефективно. Нужно е само да следвате указанията и съветите за употреба и да отделите малко време за практика на работа с ретро пресата, докато научите най-предпочитаните от вас техники за стилизиране. Подгответе косата и самата преса преди да започнете оформянето на прическата. За целта, третирайте косата си с подходящи шампоани, балсами и серуми и нанесете термо-защитни продукти. Изсушете косата много добре преди да я обработвате с пресата. За по-лесно оформяне на кичурите предварително ги разделете с шноли, фиби или „щъркели” . След това включете ретро пресата да загрява и започнете да оформяте желаните вълни.

Как се оформят най-атрактивните вълни с ретро пресите?

  1. Оформете ефирни “S” извивки – След като сте разделили изсушената и подготвена коса на кичури, започнете работата с пресата върху всеки кичур по отделно. Стандартното време за задържане на пресата върху даден участък е около 5 секунди. Оформяйте кичури със средна дебелина около 6 см, като започнете обработването им с пресата от корените надолу към върха на косъма. Старайте се да използвате една и съща техника при оформянето на всеки кичур за да постигнете невероятно стилния вид, напомнящ на ретро прическите от 60те години на 20ти век. След като приключите обработката на последния кичур, използвайте пресата върху цялата коса в долния край за да придадете впечатляващ завършващ ефект върху прическата. Нанесете лак за коса за да фиксирате крайните резултати.
  2. Оформете големи вълни с обем – Техниката за оформяне на по-отпуснати и естествено изглеждащи вълни се постига по подобен начин на “S” образните къдри. Съществената разлика е във времето за което ще използвате преса за коса върху предварително разделените кичури. За желаният ефект, задържайте пресата върху обработваният участък за 3 секунди вместо 5. След като завършите и последния кичур използвайте ръцете си за да дооформите прическата и да придадете допълнителен обем. Не забравяйте да фиксирате с лак за коса.
  3. Плажни къдрици – Искате ли да придадете по-младежки и уникален вид на косата си? Използвайте тази техника за оформяне на вълни, които имат различна форма и стил за да придадете енергия на цялостната си визия. Плажните вълни на пръв поглед изглеждат неподредени, затова прическите с тези къдрици са перфектни за ежедневния ви стил, както и за по-непретенциозни събития. Разделете косата си на кичури с дебелина около 6 см и използвайте ретро пресата за около 5 секунди на върху всеки участък от всеки кичур. Обработвайте основно най-външните кичури на косата ви. Наведете главата си напред, така че цялата коса да покрие лицето ви и „размачкайте” кичурите за дооформяне на вълните с пяна за коса или гел. Тази техника се изпълнява изключително лесно и е прекрасен начин да добиете практика в работата с пресата. Фиксирайте с лак за коса.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!