≡ Menu

Бижута от стомана – алтернатива на традиционните метали

Растящите цени на златото и среброто са основна причина любителите на златните бижута да се насочат към алтернативни метали. В последно време мънистата и естествени камъни започват да спечелят популярност, но има хора, които предпочитат блясъка, тонуса и текстурата, които само един метал може да осигури. Поради факта, че златото и среброто започват да остават извън обхвата на финансовата стабилност, все по-често започват да се купуват стоманени бижута. Стоманата може да предложи всичко това, което благородните метали дават, но на доста по-ниска цена. Бижутата от стомана дават естетика, трайност и достъпност.

Неръждаемата стомана има свойствата на среброто и платината едновременно. Бижутата, които се произвеждат от стомана имат блясък и белота. Не е нужно при нейната обработка да се използват други метали като например никел, за да станат бижутата искрящо бели. Това е много добре, защото по този начин, стоманата обединява свойствата на няколко скъпи метала, а в същото време цената на бижутата от стомана е доста по-ниска.

Стоманата е доста твърд метал. Тя се обработва по-лесно от титана и по-трудно от злато, платина или сребро. Това означава, че има по-голяма издръжливост, което е важен фактор за много хора, които искат да направят покупка на бижута. Стоманените бижута могат да изкарат цял един живот и да останат за следващите поколения.

За разлика от сребърните, златните и платинените бижута, които могат да корозират с течение на времето, неръждаема стомана не потъмнява и не изисква много голяма грижа. Освен това този метал не е токсичен и не предизвиква алергии.

В по-голямата си част, феновете на бижута от стомана са жените. Мъжете обикновено са незаинтересовани дали накитът има блясък, а да е по-издръжлив. Жените предпочитат всичко да е съчетано в едно бижу – здравина, издръжливост, блясък, лесно почистване. Те искат бижутата, които си купуват или им подаряват да са скъпи, или поне да изглеждат така, като колкото по-бляскаво е украшението, толкова повече хваща женското око. Поради тази причина стоманата е предпочитана масово от жените, пред златото, среброто и дори платината.

Тъй като бижутата от стомана набират все по-голяма популярност, не е изключено в близко бъдеще цените им да скочат. Не е лошо да се помисли дали не трябва да се направи инвестиция вместо в злато, в уникални бижута от неръждаема стомана!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!