≡ Menu

Билярд игра онлайн

Всички се играли игри през браузъра, още познати като флаш игри. Те са популярни от десет-петнадесет години и всеки е играл поне една такава игра през живота си. Можем да ги открием навсякъде. Не е за пренебрегване и тяхното разнообразие – от флаш игри за основно за момчета с повече екшън, rpg или състезание с коли до такива за момичета – от игри за принцеси, обличане или оцветяване. Грешно е обаче да се смята, че игрите са само за деца.

Популярността им сред възрастните е огромна – всеки иска да отдели няколко минути за себе си и да се забавлява нали? От всички по-сериозни игри се вижда един нов тип, който привлича огромно внимание към него. Този жанр се отличава с лесен и интуитивен интерфейс на игра, който е сравнително прост, но всепоглъщаш. Този нов жанр са именно игрите на билярд.

Под сравнително простите правила на билярда, се крие ужасно добра игра. В какво се състои билярда? Реално имаме една маса с шестнадесет топки на нея. Всички топки са оцветени в различен цвят. Основната топка е бяла се нарича бияч. Правилата на билярда са съответните топки, да бъдат вкарани в джобове на масата, които са разположени в самите и ъгли. Има и два джоба по средата на масата.

Малко и за топките. Те са с номера от 1 до петнадесет. Сами топки са разделени на две групи, наричаме малки топки, топките с номера от едно до седем които са плътно оцветени, за останалите топки от 9 до петнадесет, които са само частично оцветени наричаме големи. При тях в двата им края има по една бяла линия, с която лесно се различават от останалите топки.

Не споменахме топката с номер осем. Тя е изключителна важна. Нейният цвят е плътно черен, без бели линии и е ключова в играта. Ако някой играч по погрешка я вкара в джоб на масата, преди да вкара другите топки, то той веднага загубва играта. Тази черна топка, с номер 8, се вкарва последна, и само след като се всички останали топки от дадената група за даденият играч са вкарани в джобовете.

Нека кажем и са самата игра билярд. Билярда се играе от двама, като всеки от играчите се стреми да вкара топките от неговата група в даден джоб на масата. Целта на билярда е да се вкарат всички топки, като последна трябва да се вкара черната топка. По този начин се определя и победителя от играта.

При билярда започва единият играч, който с бялата топка трябва да разбие останалите топките, подредени във формата на равнобедрен триъгълник и разположен в центъра на масата. В началото на играта никой от играчите няма определена група топки, които са негови.

Самата група се определя и се назначава към играч веднага след като един от играчите успее да вкара някоя от топките в джоб на масата. Например ако успее да вкара топка с номер пет, той ще играе с групата топки с номера от 1 до 7 и има право да удря и играе само тях. Може да вкара и топка с номер 11 например, тогава ще трябва да играе само големите топки и ще няма да може да играе с малките топки на масата.

Харесва ли ви билярда? Елате да играем заедно билярд в една интересна и добра версия на играта достъпна тук. Заповядайте на тази билярд игра,

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!