≡ Menu

Био шампоан в помощ срещу изтъняване и накъсване на косата

Ако страдате с изтъняване на косата, може да сте чували да се говори за предимствата от използването на органични шампоани, вместо конвенционалните шампоани.

Често се твърди, че конвенционалните шампоани всъщност увреждат косата, вместо да я дарят с живот, блясък и естествена красота. Въпреки това, не съществуват убедителни проучвания и научни изследвания, които да докажат тази теория.

Много потребители съобщават, че преминаването към био шампоани е направило чудеса за косата им. Ето, защо е добре да следваме някои препоръки, дадени ни от специалистите в грижа за косата, фризьори и коафьори:

Не сресвайте мокра коса, защото можете да прекъснете косъма, докато е още влажен. Не е добра идея и да използвате прекалено често сешоар. Най-добре е да се оставите косата да изсъхне естествено, особено през лятото.

Вземете под внимание редовния и спокоен сън. Косата отразява тревогата, която се натрупва в организма, така, че тя ще бъде щастлива, ако поне вечер я дарувате с малко внимание. За целта разресвайте внимателно с дървен гребен и в рамките на 5 минути масажирайте скалпа на главата с върховете на пръстите. По този начин ще засилите кръвооросяването и ще подобрите общото състояние на всеки косъм.

Винаги подхождайте с любов и грижа към косата си.  Избягвайте да бъдете груби, когато решеше, сушите или оформяте на косата си, защото остри движения могат значително да увредят всеки косъм.

Използвайте студена или хладка вода за измиване на косата, защото твърде гореща вода може да увреди връхчетата на косата си, а едва ли бихте желали тъкмо това. Ползвайте винаги био шампоани за ежедневна хигиена.

За да сте добри наистина в грижите за косата си, опитайте се да правите редовно маски за коса. За предпочитане веднъж седмично или най-малко веднъж на всеки две седмици. Можете да направите топли маслени лечения използвайки кокосово масло, рициново масло или зехтин. Достатъчно е да прилага леко затоплено масло върху корените на косата си и да го разпространи по дължините, за най-малко 40 минути и след това измийте косата си с био шампоани и тя ще добави блясък и еластичност.

Когато посеете семето на добра грижа за косата си, то ще бъдете възнаградени с прекрасни, блестящи и копринени гриви.

Помнете, че нашите физически и психологически условия влияят на нашия външен вид. Следователно, ние трябва да се култивираме живот без стрес, оптимистично и позитивно отношение и чаровната и привлекателна външност ще ни споходят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!